Αρχική Videos Οι Αμερικανοί φέρονται να κατασκόπευαν τον Ζελένσκυ

Οι Αμερικανοί φέρονται να κατασκόπευαν τον Ζελένσκυ

0

Οι Ηνωμένες Πολιτείες φέρονται να κατασκόπευαν τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μετέδωσε το CNN , επικαλούμενο απόρρητα έγγραφα του Πενταγώνου που διέρρευσαν στο διαδίκτυο. Πηγή κοντά στον Ζελένσκυ είπε στο CNN ότι δεν εξεπλάγη από αυτή την κατάσταση και την χαρακτήρισε «αναμενόμενη»,  ενώ σημειώνεται ότι οι Ουκρανοί αξιωματούχοι είναι βαθιά απογοητευμένοι από τη διαρροή.

Σύμφωνα με το κανάλι, μια έκθεση αμερικανικών πληροφοριών που βασίζεται σε δεδομένα ηλεκτρονικών πληροφοριών λέει ότι ο Ζελένσκι στα τέλη Φεβρουαρίου «πρότεινε να χτυπήσει τους χώρους ανάπτυξης ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή του Ροστόφ» χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, καθώς η Ουκρανία δεν έχει όπλα βεληνεκούς ικανά να επιτύχουν τέτοιους στόχους.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ξεκίνησε έρευνα για τις διαρροές αυτών των εγγράφων που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες εβδομάδες. Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τις διαρροές καθώς διερευνούν και εργάζονται για μια πιο επίσημη αξιολόγηση του τι υπάρχει στα έγγραφα και του τρόπου με τον οποίο διέρρευσαν.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ , απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη διαρροή, είπε ότι η Μόσχα δεν είχε καμία αμφιβολία για την άμεση ή έμμεση εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments