Αρχική Videos Οι Αμερικανοί “χτυπάνε” την Κίνα μέσω του …Τικ Τοκ!

Οι Αμερικανοί “χτυπάνε” την Κίνα μέσω του …Τικ Τοκ!

0

Στο στόχαστρο των Αμερικανών έχει μπει το τελευταίο διάστημα η Κινέζικη εφαρμογή TIK – TOK η οποία κερδίζει ολοένα και περισσότερο κόσμο, κυρίως νεαρής ηλικίας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, προώθησε ένα μέτρο που θα δώσει στον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν την εξουσία να απαγορεύσει το TikTok και άλλες κινεζικές εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης. Η κυβέρνηση Μπάιντεν διέταξε μάλιστα πρόσφατα τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους να διαγράψουν την εφαρμογή.

Η ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους επιτροπή ψήφισε με 24-16 σύμφωνα με τις γραμμές του κόμματος για να περάσει το μέτρο, το οποίο προτάθηκε από τον βουλευτή του Τέξας Μάικλ ΜακΚόλ. Η νομοθεσία θα επέτρεπε στον πρόεδρο να επιβάλει κυρώσεις στο TikTok και στον προγραμματιστή του, ενώ θα απαγορεύει την εφαρμογή και οποιεσδήποτε άλλες εφαρμογές «υπόκεινται στην επιρροή της Κίνας» , όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Το νομοσχέδιο θα πρέπει να ψηφιστεί από ολόκληρη τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία προτού καταλήξει στο γραφείο του Μπάιντεν και ενδεχομένως να γίνει νόμος.

Οι Αμερικανοί θεωρούν ότι το TikTok θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από την Κινέζικη κυβέρνηση για να ελέγξει τη συλλογή δεδομένων για εκατομμύρια χρήστες ή να ελέγξει τον αλγόριθμο συστάσεων, ο οποίος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για επιχειρήσεις επιρροής». Τόσο η TikTok όσο και η κινεζική κυβέρνηση αρνούνται ότι χρησιμοποιούν την εφαρμογή για παρακολούθηση ή κατασκοπεία, με το Πεκίνο να κατηγορεί Αμερικανούς αξιωματούχους ότι χρησιμοποιούν το πρόσχημα της εθνικής ασφάλειας για να καταπνίξουν ξένες εταιρείες τεχνολογίας. Και αυτό διότι δεν θέλουν σε καμία απολύτως περίπτωση την επιχειρηματική άνοδο της Κίνας. Τα τελευταία χρόνια, οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει μια αποστροφή για οτιδήποτε προέρχεται από την Κίνα και έχει επιτύχει παγκόσμια επιτυχία. Ειδικοί αναλυτές θεωρούν ότι η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ έχει πλέον εμμονή με την προσπάθεια να συγκρατήσει την Κίνα με κάθε κόστος, ειδικά στον τομέα των τεχνολογιών υψηλής τεχνολογίας.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments