Αρχική Videos Όγδοο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση

Όγδοο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση

0

Ένα όγδοο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση όπως ανακοίνωσε και μέσα από τον ιστότοπο της. Είναι μέτρα που αποσκοπούν στο να δημιουργηθεί ακόμα πιο μεγάλη πίεση στη ρωσική κυβέρνηση και στην οικονομία της χώρας. Το νέο πακέτο ουσιαστικά «εισάγει στη νομοθεσία της ΕΕ τη βάση για τη θέσπιση ανώτατου ορίου τιμών που σχετίζεται με τη θαλάσσια μεταφορά ρωσικού πετρελαίου για τρίτες χώρες και περαιτέρω περιορισμούς στη θαλάσσια μεταφορά αργού πετρελαίου και προϊόντα πετρελαίου σε τρίτες χώρες».

Η ΕΕ επεκτείνει επίσης «την απαγόρευση εισαγωγής προϊόντων χάλυβα που είτε προέρχονται από τη Ρωσία είτε εξάγονται από τη Ρωσία. Περαιτέρω περιορισμοί επιβάλλονται επίσης στον ξυλοπολτό και το χαρτί, τα τσιγάρα, τα πλαστικά και τα καλλυντικά, καθώς και στοιχεία που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία κοσμημάτων, όπως πέτρες και πολύτιμα μέταλλα».
Και ο τομέας των αερομεταφορών αντιμετωπίζει περαιτέρω περιορισμούς όσον αφορά την πώληση, τη μεταφορά προμηθειών ή την εξαγωγή αγαθών.
Επιπλέον, οι κυρώσεις στοχεύουν περισσότερα άτομα, συμπεριλαμβανομένου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. Απαγορεύουν επίσης στους υπηκόους της ΕΕ να κατέχουν θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο ορισμένων ρωσικών κρατικών οργανισμών, οντοτήτων ή φορέων.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments