Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Οδός Αριστοτέλους: Οδός Ελευθερίας

Οδός Αριστοτέλους: Οδός Ελευθερίας

1
Dodekanisos

Όταν  η μουσική συναντάει την Ιατρική σίγουρα γεννιέται κάτι δυνατό! Όταν η μουσική «ντύνει» τον αγώνα για την Ελευθερία , τα κάστρα πέφτουν. Η γλώσσα γίνεται ατόφιο μολύβι. Και οι νότες απλώνονται και γίνονται μήνυμα που διασχίζουν την Ελλάδα, από το Βορρά μέχρι τον Νότο. Ένα μήνυμα τόσο απλό και ταυτόχρονα πολύτιμο για τον καθένα μας : Ελευθερία εδώ και τώρα!

Το συγκρότημα ACTIVEMEMBER, ο Λεωνίδας Μπαλάφας, ο Νίκος Ξύδης, ο Αλέξανδρος Μίχος, ο Βασίλης Ράλλης και ο Διονύσης Φαρμάκης  πολιόρκησαν μουσικά το Υπουργείο Υγείας. Από νωρίς πλήθος κόσμου, υγειονομικοί και αλληλέγγυοι πολίτες που εδώ και επτά μήνες ζούνε στους ρυθμούς της αναστολής και του αγώνα, κατέκλυσαν την οδό Αριστοτέλους , όπου τους περίμεναν οι απεργοί πείνας. Αυτήν τη φορά πολλά ήταν και τα μηνύματα στήριξης των επώνυμων συμπολιτών μας, ηθοποιών και τραγουδιστών, που απαίτησαν την επιστροφή των υγειονομικών στις εργασίες τους.

Οι απεργοί με όσες δυνάμεις τους έχουν απομείνει δεν παραιτούνται. Ο κόσμος που ήρθε να τους σφίξει το χέρι τους έδωσε δύναμη να συνεχίσουν αυτό που άρχισαν. Ο αγέρωχος Λάμπρος, ο περήφανος Περικλής, η λιγομίλητη Ειρήνη, η παθιασμένη Ζωή ένιωσαν μέχρι τα μύχια της ψυχής τους την αγάπη και τη συμπαράσταση του κόσμου.

Οι υγειονομικοί απέδειξαν στην ελληνική κοινωνία την αυταπάρνησή τους. Τα βήματά τους έσκισαν τη λάσπη. Το πυρωμένο τους ΌΧΙ έγινε κλωστή στην ανέμη τυλιγμένη. Και μια ιστορία που θα λένε οι γιαγιάδες στα εγγόνια τους ότι κάποτε κάπου μία μικρή ομάδα ασπροφορεμένων έκανε τη διαφορά! Είπε το μεγάλο ΟΧΙ και έμεινε στην Ιστορία! Και όταν το είπε…φύσαγε κόντρα!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Μάνος
Μάνος
2 years ago

Μπράβο στην κα Παπαζάνη! Πάντα γράφει πολύ ωραία άρθρα και της αξίζουν συγχαρητήρια! Απλά, θεωρώ ότι η “διαφήμιση” του Μ.Α.Ζ.Ι. στο τέλος του άρθρου, θα έπρεπε να γίνει και σε ανάλογες εκδηλώσεις που αφορούν τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε αναστολή αλλά δυστυχώς, είναι ξεχασμένοι ακόμη κι από τους ίδιους τους συναδέλφους τους!!! Όπως ακριβώς γίνεται και με τους υγειονομικούς…