Αρχική Επικαιρότητα Οδοντιατρεία: Τι ισχύει για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Οδοντιατρεία: Τι ισχύει για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

0
Φωτογραφία από lekoh από το Pixabay
Dodekanisos

Οι ίδιοι οι οδοντίατροι θα καθορίζουν πότε ένας (εμβολιασμένος) ασθενής τους θα πρέπει να κάνει rapid test ή όχι! Αυτό επεσήμανε με σημερινές του δηλώσεις σε πρωϊνή εκπομπή του SKAI ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Όσον αφορά τους ανεμβολίαστους θα πρέπει πάντα να κάνουν rapid test 72 ωρών εκτός και αν πρόκειται για έκτακτο περιστατικό ή για την εκτέλεση πράξης χωρίς την παραγωγή αερολύματος.

Οι δηλώσεις του κ. Πλεύρη είναι οι ακόλουθες:
«Το θέμα με τους οδοντιάτρους λύθηκε. Αυτό που προέβλεπε αρχικά η υπουργική απόφαση ήταν και οι εμβολιασμένοι και οι ανεμβολίαστοι να κάνουν rapid test. Κάναμε μια συζήτηση με την Επιτροπή και είπαμε όσοι πηγαίνουν σε ιατρείο να μη χρειάζεται rapid test ούτε ο συνοδός ούτε και ο ασθενής, αλλά υπήρξε ένα κενό με τα αερολύματα. Προχθές, στη Επιτροπή, ζήτησα να είναι εκπρόσωπος των οδοντιάτρων και καταλήξαμε σε μια λύση που καλύπτει όλες τις πλευρές. Η ίδια η Ομοσπονδία των οδοντιάτρων θα καθορίσει σε ποιες ιατρικές πράξεις που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες θα χρειάζονται rapid test. Για όλες τις υπόλοιπες πράξεις ο εμβολιασμένος θα μπορεί να πηγαίνει στον οδοντίατρο χωρίς τεστ».

Οι σχετικές οδηγίες είναι οι ακόλουθες:

Εμβολιασμένοι ασθενείς: Προσέρχονται κανονικά, χωρίς επιπρόσθετο έλεγχο.

Συνοδός ασθενούς: Εάν επιβάλλεται η παρουσία του, πρέπει να είναι εμβολιασμένος ή να διαθέτει rapid test 48 ωρών.

Ανεμβολίαστοι ασθενείς: Προσέρχονται με αρνητικό rapid test 48 ωρών. Εξαιρούνται τα έκτακτα περιστατικά με χαρακτήρα επείγοντος ή για εκτέλεση πράξης χωρίς παραγωγή αερολύματος. Δηλαδή, διενεργείται μόνο διαγνωστικός έλεγχος.

Παιδιά σχολικής ηλικίας: Προσέρχονται με την εξέταση, δηλαδή self test 48 ωρών, που ήδη έχουν διενεργήσει για τη φυσική τους παρουσία στο σχολικό πρόγραμμα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments