Αρχική Videos “Όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό παιδιών κάτω των 12 ετών”

“Όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό παιδιών κάτω των 12 ετών”

0
Dodekanisos

Ο πρώην αναπληρωτής επικεφαλής ιατρικός διευθυντής Nick Coatsworth ζήτησε από τις κυβερνήσεις των πολιτειών της Αυστραλίας να εξαιρέσουν τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε παιδιά κάτω των 12 ετών, λέγοντας ότι η απόφαση για το αν θα εμβολιαστούν πρέπει να ληφθεί από τους γονείς των παιδιών, σύμφωνα με το News.com.

Αυτό έρχεται καθώς η Υπηρεσία Θεραπευτικών Προϊόντων (TGA) εξετάζει το ενδεχόμενο χορήγησης προσωρινής έγκρισης του εμβολίου Spikevax (Moderna) για κάτω των 12 ετών. Επί του παρόντος,  το Spikevax είναι προσωρινά εγκεκριμένο για χρήση σε παιδιά 12 ετών και άνω, και η Moderna έχει πλέον υποβάλει αίτηση για να αλλάξει αυτή την προσωρινή έγκριση για τη χρήση του εμβολίου της σε μικρότερα παιδιά.

Ο Coatsworth είπε ότι ο κίνδυνος για τα μικρά παιδιά σοβαρής ασθένειας από τον COVID-19 είναι ελάχιστος, τονίζοντας ότι αυτός ο χαμηλός κίνδυνος ασθένειας πρέπει να σταθμιστεί έναντι του κινδύνου ανεπιθύμητων ενεργειών από το εμβόλιο. Επέκρινε επίσης την κυβέρνηση της Βικτώριας ότι απαίτησε να εμβολιάζονται τα έφηβα παιδιά για να εισέλθουν σε ορισμένες εγκαταστάσεις και  πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει ανάγκη για αυτήν την πολιτική επειδή οι ευάλωτες ηλικιακές ομάδες έχουν υπερβεί το ορόσημο της διπλής δόσης κατά 90%.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments