Αρχική Επικαιρότητα «Όχι» στις κρουαζιέρες ακόμα και των πλήρως εμβολιασμένων λέει ο CDC!

«Όχι» στις κρουαζιέρες ακόμα και των πλήρως εμβολιασμένων λέει ο CDC!

0
Dodekanisos

Να αποφεύγονται οι κρουαζιέρες ακόμα και από τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες, λόγω της «Όμικρον» αλλά και της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού εν πλω, συνιστούν τα Αμερικανικά Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC). Μάλιστα σε περισσότερα από 85 κρουαζιερόπλοια έχουν εντοπιστεί κρούσματα κορονοϊού. 

Τα Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών των ΗΠΑ, έχουν αυξήσει στο τέσσερα, το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού, την ταξιδιωτική οδηγία τους που αφορά τα κρουαζιερόπλοια. «Ακόμη και οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες μπορεί να διατρέξουν τον κίνδυνο να προσβληθούν και να μεταδώσουν παραλλαγές της Covid-19», ανέφερε η ομοσπονδιακή υπηρεσία.

Η σύσταση αυτή συνιστά όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ αποτελεί μεγάλο πλήγμα για τον κλάδο που έχει χτυπηθεί «βάναυσα» από την πανδημία. Μάλιστα αναφέρεται ότι σε περισσότερα από 85 πλοία έχουν εντοπιστεί κρούσματα κορονοϊού. 

Τέλος, επειδή πολλά κρουαζιερόπλοια ήδη ταξιδεύουν, οι συστάσεις των Κέντρων αναφέρουν στους επιβάτες να υποβληθούν σε εξετάσεις τρεις έως πέντε ημέρες πριν το τέλος του ταξιδιού τους. Ενώ για τις επόμενες 14 ημέρες να παρακολουθούν πιθανή εμφάνιση συμπτωμάτων. 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments