Αρχική Videos Ο Ζελένσκυ προειδοποιεί τις ΗΠΑ, “μη σταματήσετε τη στήριξη σας, γιατί…”

Ο Ζελένσκυ προειδοποιεί τις ΗΠΑ, “μη σταματήσετε τη στήριξη σας, γιατί…”

0

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky προειδοποίησε τους Αμερικανούς να συνεχίσουν να στηρίζουν την Ουκρανία διαφορετικά θα έχουν πρόβλημα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την επέτειο της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στη χώρα.

 

«Αν αλλάξουν γνώμη… θα χάσουν το ΝΑΤΟ, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα χάσουν την επιρροή τους, θα χάσουν την ηγετική θέση που απολαμβάνουν στον κόσμο», είπε ο Ζελένσκι μετά από ομιλία στην οποία κήρυξε το 2023 «Έτος Αήττητου». και υποσχέθηκε να ενώσει τον κόσμο ενάντια στη Ρωσία.

Η προειδοποίηση ήταν ως απάντηση σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τι θα έλεγε ο Ζελένσκι στον «αυξανόμενο αριθμό των Αμερικανών» που πιστεύουν ότι η χώρα τους δίνει πάρα πολλά χρήματα και υποστήριξη στην Ουκρανία.
«Οι ΗΠΑ δεν θα εγκαταλείψουν ποτέ ένα κράτος μέλος του ΝΑΤΟ», είπε ο Ζελένσκι, επιμένοντας ότι «εάν η Ουκρανία πέσει λόγω της αποδυνάμωσης της υποστήριξης της Ουάσιγκτον, η Ρωσία θα εισέλθει στις χώρες της Βαλτικής, στις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ και τότε οι ΗΠΑ θα πρέπει να στείλουν τους γιους και τις κόρες τους, όπως ακριβώς εμείς στέλνουμε τους γιους και τις κόρες μας στον πόλεμο».

Ο Ζελένσκυ πρόσθεσε ότι η διακοπή της ροής δολαρίων στην Ουκρανία θα είχε επίσης ως αποτέλεσμα οι ΗΠΑ να «χάσουν την υποστήριξη για μια χώρα 40 εκατομμυρίων ανθρώπων με εκατομμύρια παιδιά». Διαφέρουν τα παιδιά των Αμερικανών από τα δικά μας;» ρώτησε.

Οι ΗΠΑ μέχρι στιγμής έχουν δώσει 113 δισεκατομμύρια δολάρια στην πολεμική προσπάθεια της Ουκρανίας, δεσμευόμενες να συνεχίσουν να διοχετεύουν χρήματα στη σύγκρουση «όσο χρειαστεί».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments