Αρχική Videos “O Ζελένσκυ αποτελεί απειλή για την ειρήνη σε όλο τον κόσμο”

“O Ζελένσκυ αποτελεί απειλή για την ειρήνη σε όλο τον κόσμο”

0

«Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι αντιπροσωπεύει μια απειλή όχι μόνο για τη χώρα του, αλλά και για την ασφάλεια όλου του κόσμου». Τα λόγια αυτά ανήκουν στον πρώην επιθεωρητή όπλων του ΟΗΕ στο Ιράκ Σκότ Ρίττερ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «είναι καιρός οι ΗΠΑ να σταματήσουν να υποστηρίζουν τον Ζελένσκι».
«Δεν συμβάλλει μόνο στην καταστροφή της Ουκρανίας, αλλά κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να φέρει το τέλος του κόσμου πιο κοντά», προειδοποίησε ο Ρίτερ και πρόσθεσε ότι «ο Ζελένσκι είναι πεπεισμένος ότι όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από την Ουκρανία, και αυτό οδηγεί σε αμφιβολίες για το αν είναι υγιής!».

Η έκκληση του Ζελένσκι να υψώσει την ουκρανική σημαία πάνω από την Κριμαία -γιατί χωρίς αυτήν δήθεν δεν μπορεί να δημιουργηθεί τάξη στις διεθνείς σχέσεις- οδήγησε τον Ρίτερ στο συμπέρασμα ότι μπορεί να «έχασε το μυαλό του». Ο Ρίτερ πιστεύει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα ξεμείνουν από εφεδρεία στο εγγύς μέλλον, πράγμα που σημαίνει ότι είναι απίθανο να μπορέσουν να διατηρήσουν τις τρέχουσες θέσεις τους μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Στο μεταξύ, σε μια συνάντηση των παγκόσμιων οικονομικών ηγετών στην Ουάσιγκτον, ο Ζελένσκι είπε ότι η Ουκρανία χρειάζεται επειγόντως 14,1 δισεκατομμύρια δολάρια και ζήτησε να χρησιμοποιηθούν τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για αυτό. Σύμφωνα με τον ίδιο, η σύγκρουση θα είναι δαπανηρή για τη Ρωσία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments