Αρχική Videos “Ο Ζελένσκι προσπαθεί να πυροδοτήσει έναν Γ’ παγκόσμιο πόλεμο”, λέει το Κρεμλίνο

“Ο Ζελένσκι προσπαθεί να πυροδοτήσει έναν Γ’ παγκόσμιο πόλεμο”, λέει το Κρεμλίνο

0

«Ο Ζελένσκι προσπαθεί να πυροδοτήσει έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο», σχολίασε το Κρεμλίνο μετά την τοποθέτηση του προέδρου της Ουκρανίας ζητώντας από το ΝΑΤΟ να πραγματοποιήσει προληπτικά πλήγματα στη Ρωσία για να αποτρέψει τη χρήση πυρηνικών όπλων. Ο Ζελένσκι μίλησε στο Αυστραλιανό Ινστιτούτο Lowy τόνισε ότι «το ΝΑΤΟ πρέπει να διασφαλίσει ότι η Μόσχα δεν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά εναντίον των δυνάμεων του Κιέβου. Για να το κάνει αυτό, κάλεσε το στρατιωτικό μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και τη διεθνή κοινότητα να πραγματοποιήσουν προληπτικά πλήγματα κατά της Ρωσίας, ώστε να «ξέρει τι να περιμένει» εάν αποφασίσει να τα χρησιμοποιήσει.

Η Μόσχα επέκρινε την πρόταση του Ζελένσκι, με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ να δηλώνει ότι τα σχόλια του Ουκρανού ηγέτη δεν είναι παρά μια προσπάθεια πυροδότησης παγκόσμιου πολέμου, που θα οδηγούσε σε «απρόβλεπτες καταστροφικές συνέπειες». Στο ίδιο μήκος κύματος και η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα η οποία μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι «κάθε άτομο στον πλανήτη πρέπει να αναγνωρίσει ότι ο ανισόρροπος μαριονέτα ηγέτης της Ουκρανίας, έχει μετατραπεί σε ένα τέρας, του οποίου τα χέρια μπορούν να καταστρέψουν τον πλανήτη».

Το Κρεμλίνο κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στις δηλώσεις του Ζελένσκι, ιδιαίτερα των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, που ο Πεσκόφ λέει ότι «ελέγχουν de facto τις ενέργειες του Κιέβου» και ως εκ τούτου φέρουν ευθύνη για τα λόγια του Ουκρανού προέδρου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments