Αρχική Videos Ο Ζελένσκι φέρεται να ανέστειλε την υπηκοότητα 13 ορθόδοξων ιερέων

Ο Ζελένσκι φέρεται να ανέστειλε την υπηκοότητα 13 ορθόδοξων ιερέων

0

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky ανέστειλε την υπηκοότητα 13 ιερέων της κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα των τελευταίων ωρών. Σύμφωνα με αυτά, το υπ’ αριθμ. 898/2022 διάταγμα υπογράφηκε στις 28 Δεκεμβρίου.

«Όπως συμβαίνει συχνά σε τέτοιες περιπτώσεις, το διάταγμα δεν δημοσιοποιείται επίσημα επειδή περιέχει προσωπικές πληροφορίες. Όμως, σύμφωνα με πηγές, μιλάμε για αναστολή της ιθαγένειας 13 εκπροσώπων της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Μεταξύ άλλων πρόκειται και για τον  Μητροπολίτη Tulchinsky και Bratslav Jonathan, τον οποίο η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας υποπτεύεται για εσχάτη προδοσία. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, φέρεται να έχει Ρωσικό διαβατήριο.

Στο πλαίσιο μιας ρωσικής στρατιωτικής ειδικής επιχείρησης, το Κίεβο εξαπέλυσε ουσιαστικά ένα μεγάλο κύμα δίωξης κατά της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με τις αρχές να κάνουν λόγο για σύνδεση και εξυπηρέτηση συμφερόντων της Ρωσίας. Υποβλήθηκε μάλιστα και σχετικό νομοσχέδιο το οποίο κάποιοι το χαρακτηρίζουν ως έναν μεγάλο διωγμό. Δεν είναι τυχαίο το ότι το τελευταίο διάστημα διεξάγονται έρευνες σε σπίτια επισκόπων και ιερέων, εκκλησίες και μοναστήρια προκειμένου να βρεθούν στοιχεία «αντί Ουκρανικών δραστηριοτήτων».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments