Αρχική Αθλητικά νέα Ο υιός του Γκούντγιονσεν στη λίστα της Ρεάλ για το Champions League

Ο υιός του Γκούντγιονσεν στη λίστα της Ρεάλ για το Champions League

0
Dodekanisos

Η Ρεάλ Μαδρίτης γνωστοποίησε την λίστα με τους ποδοσφαιριστές που θα χρησιμοποιήσει στο τρέχον Champions League. Στην αποστολή συμπεριέλαβε 25 παίκτες από την πρώτη ομάδα και 15 από την Ακαδημία της. Ένα όνομα που ξεχώρισε ήταν αυτό του Αντρί Γκούντγιονσεν. 

«From father to son». Πολλές φορές έχουμε ακούσει αυτή την φράση, όταν ο υιός ενός ποδοσφαιριστή ακολουθεί με επιτυχία τα βήματα του πατέρα του. Ο Αντρί Γκούντγιονσεν (γεννηθείς το 2002) είναι ο υιός του Εϊντούρ Γκούντγιονσεν Ισλανδού παλαίμαχου ποδοσφαιριστή, που μεταξύ άλλων είχε αγωνιστεί στην Μπαρσελόνα (2006-2009).

Ο 19χρονος υιός του, εντάχθηκε στις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης το 2018. Σε ηλικία 16 ετών, ο Ραούλ τον ανίχνευσε και εισηγήθηκε την απόκτησή του για την δεύτερη ομάδα των «Λος Μπλάνκος». Αξίζει να σημειωθεί, βέβαια, πως νωρίτερα είχε περάσει και από την «La Masia» (2010-2013), την φημισμένη ακαδημία της Μπαρσελόνα. Ο νεαρός Αντρί αγωνίζεται ως επιθετικός, θέση στην οποία αγωνιζόταν ο πατέρας του Εϊντούρ. 

Τρεις γενιές Διεθνών ποδοσφαιριστών στην Εθνική Ισλανδίας

Παράλληλα η οικογένεια Γκούντγιονσεν συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την μακρά παράδοση της στο χώρο του ποδοσφαίρου. To 1996, ο Άρνορ Γκούντγιονσεν είχε αντικατασταθεί από τον υιό του, Εϊντουρ Γκούντγιονσεν, ο οποίος είχε προβεί στο ντεμπούτο του σε αγώνα της Εθνικής ομάδας της Ισλανδίας, με αντίπαλο την Εσθονία. 25 χρόνια αργότερα, ο παλαίμαχος επιθετικός Έιντουρ Γκούντγιονσεν, ως βοηθός προπονητή της Εθνικής Ισλανδίας, σήκωσε από τον πάγκο τον υιό του, Αντρί, για να κάνει το ντεμπούτο του στην Εθνική ομάδα στην προχθεσινή εντός έδρας ήττα με 0-2 από την Ρουμανία. Η οικογένεια Γκούντγιονσεν έγραψε ιστορία καθώς έχει τρεις γενιές Διεθνών ποδοσφαιριστών. 

Πλέον ο Αντρί θα περιμένει τον Κάρλο Αντσελότι να του δωσει το βάπτισμα του πυρός στο UEFA Champions League. Στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνσωση της Ευρώπης, ο Εϊντούρ είχε καταγράψει 40 επίσημες εμφανίσεις. 25 με την Τσέλσι και 20 με την Μπαρσελόνα. Μάλιστα με την φανέλα των «μπλαουγκράνα» είχε κατακτήσει το Champions League το 2009 στη Ρώμη.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments