Ο Βούτσιτς ζητάει την επιστροφή της θανατικής ποινής

0
Dodekanisos

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι η θανατική ποινή ως θανατική ποινή θα μπορούσε να επιστρέψει στον ποινικό κώδικα της χώρας. Αναμένεται ότι το θέμα αυτό θα τεθεί σε εθνικό δημοψήφισμα. Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς πιστεύει ότι η πλειοψηφία των πολιτών θα υποστηρίξει τη χρήση της θανατικής ποινής σε εξαιρετικές περιπτώσεις για ιδιαίτερα βάναυσα εγκλήματα, αλλά θα απαιτηθεί συνταγματική τροποποίηση για την εφαρμογή της πρωτοβουλίας του προέδρου. Την ίδια στιγμή, ο διπλωμάτης υποστήριξε την πρόταση Βούτσιτς.

Τα σερβικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο λόγος για τη δήλωση του αρχηγού του κράτους για την επιστροφή της θανατικής ποινής ήταν η άγρια ​​δολοφονία ενός δίχρονου κοριτσιού στην περιοχή Μπορ στα νότια της χώρας. Οι εγκληματίες κρατήθηκαν, αλλά σύμφωνα με τον ισχύοντα Ποινικό Κώδικα της Σερβίας αντιμετωπίζουν μέγιστη ποινή φυλάκισης έως και 40 ετών. Η θανατική ποινή καταργήθηκε από το Βελιγράδι το 2002.

Να σημειωθεί ότι οι συζητήσεις για την άρση του μορατόριουμ της θανατικής ποινής στη Ρωσία επανήλθαν μετά την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στο Δημαρχείο του Κρόκου. Ωστόσο, η επιστροφή αυτής της ποινής θα απαιτήσει επίσης τροποποιήσεις στο σύνταγμα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments