Dodekanisos

Ο Μπόρις Τζόνσον διέταξε τον στρατό να βρίσκεται σε ετοιμότητα για να βοηθήσει στην διανομή καυσίμων καθώς τα βενζινάδικα στερεύουν. Στη Βρετανία παρατηρούνται μεγάλες ελλείψεις καυσίμων και εκατομμύρια Βρετανοί σχηματίζουν ουρές στα πρατήρια, με αποτέλεσμα να εντείνεται το πρόβλημα και να δημιουργείται πανικός. Τόσο οι πολίτες όσο και οι επιχειρήσεις κάνουν έκκληση στη Βρετανική κυβέρνηση να ελέγξει τις ελλείψεις που επικρατούν στην οικονομία.

Με την κατάσταση να είναι σοβαρή ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε πως οι οδηγοί του στρατού είναι έτοιμοι να βοηθήσουν στην παράδοση βενζίνης και ντίζελ ανά πάσα στιγμή. Η απόφαση ελήφθη σε συνάντηση του υπουργικού συμβουλίου τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021, καθώς η βιομηχανία είπε ότι ο πανικός των καταναλωτών – και όχι οι πραγματικές ελλείψεις – είναι το κύριο αίτιο των προβλημάτων και προέβλεψε ότι η κατάσταση θα εξομαλυνθεί εντός των ημερών. Εκατομμύρια πολίτες όμως συνεχίζουν να κάνουν ουρές στα πρατήρια καυσίμων παρά τις προειδοποιήσεις της κυβέρνησης ότι αυτό επιδεινώνει την κατάσταση.

Η έλλειψη οδηγών βυτιοφόρων επιδεινώνει την κατάσταση με την κυβέρνηση να αναγκάζεται να λάβει έκτακτα μέτρα. Έτσι η Βρετανική κυβέρνηση ενέκρινε την επέκταση των αδειών για τα βυτιοφόρα οχήματα, ανανεώνοντας τα διπλώματα των οδηγών αυτόματα και χωρίς επανεκπαίδευση. Όπως έκανε γνωστό η Βρετανική κυβέρνηση, η βιομηχανία καυσίμων με κοινή της δήλωση σημείωσε πως οι εταιρείες αναμένουν ότι η κατάσταση θα εξομαλυνθεί τις επόμενες ημέρες καθώς πολλά αυτοκίνητα διαθέτουν πλέον περισσότερα καύσιμα από το συνηθισμένο.

Οι εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των BP, Shell και Esso, διαβεβαίωσαν ότι «υπάρχει άφθονο καύσιμο στα διυλιστήρια και στα τερματικά του Ηνωμένου Βασιλείου και ως βιομηχανία συνεργαζόμαστε στενά με την κυβέρνηση για να διασφαλίσουμε ότι τα καύσιμα είναι διαθέσιμα για παράδοση σε σταθμούς σε όλη τη χώρα».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] σε τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Θυμίζουμε πως έχουν περάσει μόλις λίγες εβδομάδες από τον πανικό που…. Στα οποία η τροφοδοσία των πρατηρίων με καύσιμα δεν […]

trackback

[…] σε τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Θυμίζουμε πως έχουν περάσει μόλις λίγες εβδομάδες από τον πανικό που…. Στα οποία η τροφοδοσία των πρατηρίων με καύσιμα δεν […]