Αρχική Αθλητικά νέα Ο Τραμπ, το …«βαθύ κράτος» και οι εκλογές που δεν τελείωσαν…

Ο Τραμπ, το …«βαθύ κράτος» και οι εκλογές που δεν τελείωσαν…

0
Dodekanisos

Γράφει ο Δημήτρης Δραγάτης

Οι φετινές Αμερικάνικες εκλογές έχουν τελικά πολύ …μεγάλα πλάκα! Διότι είναι πιθανό να δώσουν ένα πολύ ισχυρό χαστούκι στο όλο «βρώμικο» και χωρίς τσίπα –επιτρέψτε μου να πω με όλο το θάρρος- σύστημα. Αυτό που βιάστηκε να ανακηρύξει νικητή μιας διαδικασίας που είναι φανερό πως έχει ακόμα δρόμο μέχρι την τελική έκβαση και την τελική επικράτηση. Και είναι πραγματικά τόσο ξεδιάντροπο που πλέον χωρίς καν να κρατάει τα προσχήματα μας κοροϊδεύει, κανονικά μέσα στα μούτρα μας! Και τελικά αποδεικνύεται περίτρανα με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι ο Ντάναλντ Τραμπ τέσσερα χρόνια τώρα δέχεται έναν αδυσώπητο πόλεμο με χτυπήματα όχι απλά κάτω από τη μέση αλλά κάτι χειρότερο.

Οι εκλογικές διαδικασίες στην Αμερική είναι συγκεκριμένες και μάλλον και πολύπλοκες, οπότε το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχουμε και άλλα επεισόδια στην «μάχη» Τραμπ – Μπαϊντεν και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι θα γίνει. Αυτό που μάλλον θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, είναι ότι θα πρέπει να …κάτσουμε αναπαυτικά στον καναπέ μας και να απολαύσουμε ένα σήριαλ που θα έχει πολύ, μα πολύ γέλιο. Γιατί δεν αποκλείεται να επιβεβαιωθούν οι γνωστές λαϊκές ρήσεις «πίσω έχει η αχλάδα την ουρά» ή «γελάει καλύτερα, όποιος γελάει τελευταίος».

Το φετινό εκλογικό σκηνικό των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής περιλαμβάνει νοθείες, «σημαδεμένα» ψηφοδέλτια και σε τελική ανάλυση την άγρια κόντρα του …βαθύ κράτους και της …φωτεινής δύναμης. Γιατί είναι νομοτελειακό το ότι εκεί που υπάρχει το «κακό», να είναι από κοντά και το «καλό» το οποίο πάντα μάχεται να επιβιώσει. Δεν είναι επί του παρόντος να κάνουμε ιδιαίτερες αναλύσεις διότι προφανέστατα θα είναι «δυσκολοχώνευτες», αλλά εδώ που έχουμε φθάσει θα πρέπει αρχίσουμε να «ψαχνόμαστε» και να προβληματιζόμαστε για το τι είναι αληθές, αληθοφανές και τι ψέματα. Και ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πλέον έχουν καταρρεύσει πλήρως στα μάτια μας, τα «αντικειμενικά» τηλεοπτικά κανάλια και Μέσα Ενημέρωσης (παγκοσμίως) τα οποία είναι φανερό πως δεν υπηρετούν τις αξίες του λειτουργήματος που υποτίθεται ότι υπηρετούν. Και έφθασαν στο σημείο να προβάλλουν νικητή εκλογών χωρίς η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί. Υπομονή λοιπόν, γιατί έχουμε ακόμα μέλλον…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments