O Τραμπ πολύ μπροστά από την Καμάλα σύμφωνα με δημοσκόπηση του Μασκ

0
Dodekanisos

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για τις αμερικανικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, Ντόναλντ Τραμπ, επικράτησε της Δημοκρατικής αντίπαλόυ του Καμάλα Χάρις σε δημοσκόπηση που διεξήχθη από τον επιχειρηματία τεχνολογίας Έλον Μασκ στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter). Στις 20 Αυγούστου, ο Μασκ κάλεσε τους χρήστες X να συμμετάσχουν σε μια τυπική διατύπωση που οι αντίπαλοι αντιλήφθηκαν ως προκλητική και παράξενη. Έγραψε:

«Εφόσον πολλοί ρώτησαν, εδώ είναι μια σούπερ αντιεπιστημονική έρευνα…
Ποιον θα ψηφίσετε; Τραμπ ή Χάρις».
Σε αντίθεση με τις κλασικές έρευνες που πραγματοποιούνται από ινστιτούτα κοινής γνώμης, συχνά με τους λεγόμενους «τυχαία» επιλεγμένους συμμετέχοντες από 1.000 έως 2.500 ερωτηθέντες, το αποτέλεσμα μπορεί να θεωρηθεί πιο αντιπροσωπευτικό. Σύμφωνα με την οθόνη, συμμετείχαν 5.846.891 X χρήστες, σύμφωνα με τους οποίους τα τρία τέταρτα των συμμετεχόντων θέλουν να ψηφίσουν τον Τραμπ τον Νοέμβριο, ενώ περισσότεροι από το ένα τέταρτο θα ψήφιζαν τον Χάρις,

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος είπε στο Reuters ότι θα μπορούσε κάλλιστα να εξετάσει τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία τεχνολογίας για έναν ρόλο στην κυβέρνησή του, όταν ρωτήθηκε εάν θεωρούσε ότι ο Μασκ μια πιθανή νίκη στις εκλογές θα επέλεγε μια θέση συμβούλου ή υπουργικού συμβουλίου. “Αν το έκανε, σίγουρα θα το έκανα . Είναι ένας λαμπρός άνθρωπος”, είπε ο Τραμπ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments