Αρχική Αθλητικά νέα Ο Θοδωρής Ιακωβίδης δεν άντεξε και «λύγισε» στις δηλώσεις του

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης δεν άντεξε και «λύγισε» στις δηλώσεις του

2
Dodekanisos

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης ολυμπιονίκης της άρσης βαρών, ανακοίνωσε με δάκρυα στα μάτια την απόσυρσή του από την Εθνική ομάδα. 

Συγκεκριμένα ο Θοδωρής Ιακωβίδης ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ελληνικής αποστολής στο άθλημα της άρσης βαρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η συμμετοχή του στο δεύτερο γκρουπ των 96 κιλών ολοκληρώθηκε με 338 κιλά στο σύνολο. Επίδοση που του έδωσε την τρίτη θέση. 

Στο φινάλε της προσπάθειάς του κλήθηκε να παραχωρήσει κάποιες δηλώσεις. Ωστόσο ένιωσε ένα αίσθημα αδικίας να τον «κατατρώει». Μπροστά στην κάμερα της ΕΡΤ «λύγισε» και βουρκωμένος προέβη σε μία κατάθεση ψυχής.

Ο Έλληνας αθλητής περιέγραψε τις τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποίησε την προετοιμασία του και τόνισε ότι δεν αντέχει άλλο αυτή την κατάσταση. Ενώ δήλωσε πως αυτή ήταν η τελευταία του φορά στην Εθνική ομάδα. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ιακωβίδη 

Βουρκωμένος εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Θοδωρής Ιακωβίδης. Φωτογραφία: sport24.gr

«Συγγνώμη για το τρέμουλο της φωνής. Είναι οι τελευταίες στιγμές μου στην εθνική ομάδα. Η επίδοση δεν αντικατοπτρίζει το 100%. Αντιμετώπισα κάποια προβλήματα μετά το Ευρωπαϊκό κατά το διάστημα Απριλίου-Μαΐου. Ήρθα μόνο μ’ ένα μήνα βαριά προπόνηση. Έκανα παραπάνω κιλά απ’ αυτά που έκανα τελευταία στην προπόνηση. Δεν μπορώ να έχω παράπονο. Διαλέξαμε να μπούμε σε μία προσπάθεια πέρα από τις δυνατότητες μας. Αλλά μείναμε από δυνάμεις.

Δεν κλαίω από στεναχώρια, επειδή φαινομενικά δεν πήγα καλά. Κλαίω γιατί τελείωσε όλο αυτό. Δυστυχώς δεν μπορώ να αποδώσω στο 100% και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Για να κάνω προπόνηση και να μπορώ να αποδίδω αυτά που αρμόζει να αποδίδω σε αυτή τη σημαία που φοράω. Συγγνώμη αν για κάποιους το βάζω στα πόδια. Αλλά έχω κουραστεί πάρα πολύ και δεν αντέχω άλλο αυτήν την κατάσταση. Είναι πολύ λυπηρό να ντρέπεσαι να πας στον φυσιοθεραπευτή γιατί δεν σου παίρνει λεφτά, γνωρίζοντας την κατάσταση σου. Και εγώ δεν το αντέχω. Θέλω να ηρεμήσω και γυρίσω στους δικούς μου, να τους αγκαλιάσω και να τους ευχαριστήσω».

Στο πλευρό του Ιακωβίδη τάχθηκε ο Πύρρος Δήμας

Ο Πύρρος Δήμας παραχώρησε δηλώσεις στο SPORT24 όπου μεταξύ άλλων επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του Ιακωβίδη. Μάλιστα τάχθηκε υπέρ του, τονίζοντας πως «υπάρχει πρόβλημα οικονομικής ενίσχυσης στην ομοσπονδία». «Δεν μπορεί να ζήσει με 250 ευρώ και το φαγητό που του καλύπτουν. Δεν υπάρχουν χρήματα για να γίνουν όλα όσα πρέπει», είπε μεταξύ άλλων ο τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης.

«Αν με στηρίξει το κράτος συνεχίζω μέχρι το 2032»

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης με δηλώσεις του στο SPORT24 μίλησε για την καθημερινότητά του. Ενώ ξεκαθάρισε πως αν το κράτος στήριζε έμπρακτα τους Έλληνες αθλητές, θα συνέχιζε μέχρι το 2032.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Ολυμπιακούς Αγώνες. Μετά το τέλος της προσπάθειάς του «λύγισε» σε δηλώσεις του στην κάμερα της ΕΡΤ. Η ιστορία του παρακίνησε μεγάλη μερίδα ανθρώπων […]

trackback

[…] Τερμάτισε στην 11η θέση στο σύνολο. Ωστόσο η τρομερή κατάθεση ψυχής του Ιακωβίδη για τις δυσκολίες που πέρασε, για να βρεθεί εκεί […]