Αρχική Επικαιρότητα Ο Θάνος Πλεύρης διαμηνύει ότι θα πάμε σε σκληρά ταξιδιωτικά μέτρα

Ο Θάνος Πλεύρης διαμηνύει ότι θα πάμε σε σκληρά ταξιδιωτικά μέτρα

0
Dodekanisos

«Θα πάμε και εμείς σε σκληρή γραμμή αλλά θα πρέπει πρώτα οι επιστήμονές μας να έχουν καθαρή εικόνα» ,δήλωσε ο υπουργός Υγείας την ώρα που είναι σε εξέλιξη η έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής για την νέα παραλλαγή του κορονοϊού.

Αυτή ήταν η απάντησή του σε συνομιλία που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες και απαντώντας σε ερώτηση αν η Ελλάδα θα υιοθετήσει ταξιδιωτικές οδηγίες ανάλογα με αυτές της Μεγάλης Βρετανίας και του Ισραήλ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφημερίδας των Συντακτών», στην έκτακτη συνεδρίαση τα μέλη της Επιτροπής θα εξετάσουν τα υπάρχοντα επιστημονικά δεδομένα για τη νέα μετάλλαξη του ιού SARS-CoV-2. Ενώ στο τραπέζι φέρεται να βρίσκεται και το ενδεχόμενο ανάγκης ταξιδιωτικών οδηγιών/ περιορισμών για χώρες της Νοτίου Αφρικής.

Η συνεδρίαση έρχεται μία μέρα μετά τις δηλώσεις της εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Βάνα Παπαευαγγέλου, που καταδίκασε το κλίμα εφησυχασμού, ενημερώνοντας για τα πρόσθετα μέτρα που συνιστούν οι διεθνείς οργανισμοί, παρά το γεγονός ότι ο υπ. Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έχει διαβεβαιώσει επανειλημμένα πως δεν θα παρθούν μέτρα για τους εμβολιασμένους.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Κρίστιαν Λίντμάιερ, συνέστησε σήμερα στις χώρες να μην επιβάλουν εσπευσμένα ταξιδιωτικούς περιορισμούς τονίζοντας ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί επιστημονική προσέγγιση που βασίζεται στην αποτίμηση των κινδύνων για την εφαρμογή τέτοιων μέτρων.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments