Αρχική Στήλες Απόψεις Ο θάνατος του Χριστού μας διδάσκει, πότε μια προσπάθεια πρέπει να σταματά

Ο θάνατος του Χριστού μας διδάσκει, πότε μια προσπάθεια πρέπει να σταματά

0
tetelestai
Dodekanisos
Του Τάσου Βογιατζόγλου

Τετελεσται , είπε ο Χριστός πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, εντυπωσιάζοντας μέχρι σήμερα , περισσότερο ο τρόπος που πέθανε, από τον τρόπο που γεννήθηκε.
Μετά από πολλά χρόνια προετοιμασίας και μόνο τρία (3) χρόνια εφαρμογής και διδασκαλίας ο Χρηστός, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη γη. Ήταν η απόλυτη πράξη της αποστολής Του.
Ήξερε ότι, είχε κάνει ότι ήταν ανθρώπινα, δυνατόν, για να πετύχει και τότε το μόνο, που Του απέμεινε, ήταν να εγκαταλείψει την προσπάθεια.
Μήπως επιτελούς, πρέπει να παραδειγματιστούμε, από αυτή την τελευταία πράξη, εν ζωή του Ιησού ; Αφού είναι ένα ιδανικό παράδειγμα συμπεριφοράς, όχι μόνο στον αθλητικό τομεα, αλλά και για τον επαγγελματικό, αισθηματικό και αλλού…Όπου μας λέει, απλά ότι, όταν κάνει κάποιος ,αυτό που είναι ανθρώπινα δυνατόν, για μια επιχείρηση, μια σχέση, ένα σωματείο ,μετά το μόνο που του απομένει, είναι να εγκαταλείψει την προσπάθεια.
Μπορεί ο Χριστιανισμός να μην προσέφερε στον αθλητισμό, γιατί δεν ασχολήθηκε με την άσκηση του σώματος, αλλά μόνο με την άσκηση της ψυχής. Όμως η ζωή του Χριστού ,μας προσφέρει , μοναδικά διδάγματα.
Προσπαθήστε, έμμεσα , μας λέει, μέχρι εκεί που μπορείτε και μετά εγκαταλείψετε την προσπάθεια, όταν διακινδυνεύετε να χάσετε την¨ ισορροπία΄ σας, προκειμένου να πιάσετε τον στόχο, που τόσο πολύ επιθυμείτε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments