Ο συνδιασμός που αντιμετωπίζει την κυτταρίτιδα!

H κυτταρίτιδα εμφανίζεται στις γυναίκες μετά την εφηβεία ! Είναι γυναικείο προνόμιο από την νεαρή ηλικία ενώ ελάχιστοι άνδρες την εμφανίζουν. Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερες γυναίκες έχουν κυτταρίτιδα, σε ποσοστό άνω των 90%.Το δέρμα χάνει την ελαστικότητα του και παίρνει ανάγλυφη όψη.

Εμφανίζεται στους μηρούς, γλουτούς, κοιλιά, μπράτσα και γάμπες. Οφείλεται στην καθιστική ζωή, σε κληρονομικούς και ορμονικούς λόγους, στο κάπνισμα, στο αλκοόλ, στην λήψη ορισμένων φαρμάκων, στην κακή διατροφή, στην κατανάλωση αναψυκτικών αλλά και στο άγχος, που είναι ένας σοβαρός λόγος!


Είναι μια παθολογική κατάσταση του δερματικού και υποδόριου ιστού, με ανώμαλη υφή (όψη πορτοκαλιού),πολλές φορές οιδηματώδη. Υπάρχει κατακράτηση υγρών και άχρηστων προϊόντων μεταβολισμού (τοξινών) στον μεσοκυτάριο χώρο και σε προχωρημένο στάδιο προκαλεί πόνους. Έχουμε τρία στάδια κυτταρίτιδας. Την μαλακή, που δεν φαίνεται με γυμνό μάτι, την σκληρή που είναι ορατή και την οιδηματώδη που πονάνε τα μέρη του σώματος όπου υπάρχει κυτταρίτιδα.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ

Στην θεραπεία της κυτταρίτιδας πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν οι αιτίες και οι παράγοντες που την προκαλούν ,γιατί ο τρόπος ζωής συμβάλλει στην εμφάνισή της. Το κάθε άτομο είναι ξεχωριστό και πρέπει αφού αξιολογηθεί η κατάστασή του να εφαρμόζονται οι μέθοδοι που ενδείκνυνται για την περίπτωσή του ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα. Έτοιμες συνταγές για όλους δεν υπάρχουν. Δεν αντιμετωπίζεται μόνο με διατροφή, κρέμες και γυμναστική!

Η κυτταρίτιδα αντιμετωπίζεται σήμερα συνδυαστικά με σύγχρονα μηχανήματα Μυικής Ενδυναμωσης & καύσης λίπους HI EMT, VACUUM massage,RF Ραδιοσυχνοτήτων, ενδοδερμίας και λεμφικού μασάζ .Είναι τα κύρια μέσα για την αποτελεσματική αντιμετώπισή της. Το μασάζ ενδοδερμίας γίνεται με το LUMICEL Touch το οποίο διαθέτει δύο κυλίνδρους και ένα μηχανισμό παλμικής αναρρόφησης μαζί με φωτοθεραπεία.

Το VACUUM massage ( μασάζ κενού) είναι ένας τύπος θεραπευτικού μασάζ που χρησιμοποιείται για τη γλυπτική του σώματος και τη μείωση της κυτταρίτιδας. Το μασάζ κενού πιστεύεται ότι είναι μία από τις πιο αξιόπιστες και αποτελεσματικές θεραπείες κατά της κυτταρίτιδας. Εξουδετερώνει το υποδερμικό στρώμα λίπους και το δέρμα γίνεται πιο ελαστικό.

Κατά την ώρα λειτουργίας του ο ειδικός μηχανισμός αναρροφά το δέρμα και τον λιπώδη ιστό, αποδιοργανώνονται οι λιποκυψέλλες και ταυτόχρονα οι δύο κύλινδροι κάνουν μασάζ παλμικής αναρρόφησης που λειαίνει την “φλούδα πορτοκαλιου”.

Το Vacuum massage με Ραδιοσυχνότητες RF και Φωτοθεραπεία (συνδυασμός 3 τεχνολογιών σε ένα μηχάνημα) διαλύει τα λιποκύτταρα τα οποία εν συνεχεία αποβάλλονται αλλά ταυτόχρονα επιτυγχάνουμε σύσφιξη δέρματος και ιστών και έτσι αποτρέπεται η χαλάρωση! Με τα μασάζ αυτά διασπάται το τοπικό πάχος και η κυτταρίτιδα, αυξάνεται η ροή της λέμφου και έτσι τα απορρίμματα της καύσης του μεταβολισμού συλλέγονται και αποβάλλονται μέσω του λεμφικού συστήματος.

Οι ινοβλάστες διεγείρονται με το μασάζ, ενισχύεται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης , το δέρμα συσφίγγεται και δεν χαλαρώνει από το άδειασμα της κυτταρίτιδος ,αντίθετα γίνεται λείο, υγιές και σφικτό!


Τα μηχανήματα αυτά αυξάνουν την αιματική ροή και την οξυγόνωση των ιστών, την ενζυματική δραστηριότητα και τον μεταβολισμό ενώ μειώνουν τις φλεγμονώδης καταστάσεις και τα οιδήματα.

Στο σπίτι αποφεύγουμε την κατανάλωση γλυκών, λιπαρών, προπαρασκευασμένες και συντηρημένες τροφές, αλκοόλ, κάπνισμα και φροντίζουμε για την ενυδάτωση του οργανισμού με αρκετό νερό και φρέσκους χυμούς. Οι κρέμες κατά της κυτταρίτιδας δεν προσφέρουν κάτι γιατί δρουν μόνο επιδερμικά και όχι εν τω βάθει!

Κατερίνα Παπασάββα-Λαμπαδάκη,Αισθητικός,Πτυχ/χος Αθηνών και Βιέννης,υπεύθυνη του κέντρου Ομορφιάς και Υγείας  katerinadayspa στη Ρόδο,οδός Μεγ.Κων/νου 30,τηλ.22410-31016 και 29504 .  www.katerinadayspa.gr

Διαβάστε επίσης:

Επικαιρότητα

Ελεύθερη Πένα

Αθλητικά Νέα

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments