Αρχική Videos “Ο …σκιώδης πρόεδρος να εξηγήσει γιατί χρειάζεται τα λεφτά των Αμερικανών”

“Ο …σκιώδης πρόεδρος να εξηγήσει γιατί χρειάζεται τα λεφτά των Αμερικανών”

0

Δριμεία κριτική άσκηση το μέλος του Κογκρέσου Marjorie Taylor Greene με αφορμή την επίσκεψη του Βολόντιμιρ Ζελένσκι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Με ένα tweet που ανέβασε  περιέγραψε τον Ζελένσκι ως «σκιώδη πρόεδρο» που «πρέπει να έρθει στο Κογκρέσο και να εξηγήσει γιατί χρειάζεται δισεκατομμύρια δολάρια των φορολογουμένων των Αμερικανών για την 51η πολιτεία, την Ουκρανία. Αυτό είναι παράλογο. Πρέπει να βάλουμε την Αμερική πρώτα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Γκρίν που εκπροσωπεί την 14η Περιφέρεια της Γεωργίας και είναι μέλος των Ρεμπουπλικανών, είναι πιστή σύμμαχος του Ντόναλντ Τραμπ. πρωτοστάτησε σε ένα ψήφισμα που ζητούσε έλεγχο της κρατικής χρηματοδότησης για να βοηθήσει την Ουκρανία στη σύγκρουση με τη Ρωσία. Αργότερα, η πρωτοβουλία ηττήθηκε οριακά στη Βουλή των Αντιπροσώπων, με τους Δημοκρατικούς να υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να στείλει λάθος μήνυμα στο Κίεβο.

Στις αρχές Νοεμβρίου, ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ, Η Γκριν είχε υποστηρίξει ότι «δεν θα πάει ούτε δεκάρα στην Ουκρανία εάν οι Ρεπουμπλικάνοι πάρουν τον έλεγχο του Κογκρέσου». Ωστόσο, οι Ρεπουμπλικάνοι εκπρόσωποι Kevin McCarthy και Michael McCaul υποβάθμισαν τις εικασίες ότι το κόμμα θα περικόψει τη στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments