Αρχική Αθλητικά νέα Ο Σέρτζιο Πελισιέ ίδρυσε την FC Chievo 1929

Ο Σέρτζιο Πελισιέ ίδρυσε την FC Chievo 1929 [pic]

0
Dodekanisos

Δύο μόλις ημέρες μετά την διάλυση της Κιέβο Βερόνα, ο Σέρτζιο Πελισιέ ζωντανός «θρύλος» του συλλόγου, ίδρυσε την ομάδα από την αρχή!

Ο Ιταλός Σέρτζιο Πελισιέ, πέρασε 19 χρόνια με τα χρώματα της Κιέβο. Μέτρησε πάνω από 500 επίσημες συμμετοχές με 139 γκολ. Μάλιστα είχε δηλώσει πως «η Κιέβο αποτελεί το σπίτι μου». Ο παλαίμαχος επιθετικός ήταν από τους λίγους ανθρώπους που πάλεψαν με «νύχια και με δόντια» να σώσουν τον σύλλογο από τον αφανισμό. Το γεγονός πως δεν τα κατάφερε, δεν τον απέτρεψε από το να ιδρύσει αυτοβούλως την Κιέβο από την αρχή. Έτσι εγένετο η FC Chievo 1929.

O Ιταλός «θρύλος» των «ιπτάμενων γαϊδάρων», ίδρυσε έναν καινούριο σύλλογο και όπως ανακοίνωσε, πήρε επίσημη έγκριση από την Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.
 
«Δεν τα παρατάω. Τίποτα δεν τελείωσε. Παλεύω για την Κιέβο. Δεν μπορώ να τα παρατήσω με την πρώτη δυσκολία. Έχω έναν δικό μου σύλλογο, την FC Chievo 1929. Έλαβε άδεια από την Ομοσπονδία. Από που θα αρχίσουμε; Δεν έχει σημασία. Αρκεί να το κάνουμε. Ακόμα κι αν είναι η Seconda ή η Terza (οι δύο χαμηλότερες ερασιτεχνικές κατηγορίες στην Ιταλία). Το θέμα είναι να γίνει η αρχή και εμείς θα επιδιώξουμε το άλμα το συντομότερο δυνατό», τόνισε σε δηλώσεις του ο Πελισιέ. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments