Αρχική Videos O Scholz προειδοποιεί την Κίνα αν στείλει όπλα στη Ρωσία

O Scholz προειδοποιεί την Κίνα αν στείλει όπλα στη Ρωσία

0

Την πεποίθηση ότι η Κίνα θα αντιμετωπίσει συνέπειες εάν παρέμβει στην Ουκρανική σύγκρουση προσφέροντας στρατιωτική βοήθεια στη Ρωσία, είπε ο Γερμανός Καγκελάριος Όλα Σολτς με δηλώσεις που έκανε.

 

«Πιστεύω ότι θα έχει συνέπειες, αλλά τώρα βρισκόμαστε σε ένα στάδιο όπου ξεκαθαρίζουμε ότι αυτό δεν πρέπει να συμβεί», είπε ο Σολτς στο CNN κατά τη σύντομη επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον, όταν ρωτήθηκε εάν η Γερμανία θα επιβάλει κυρώσεις στον μεγαλύτερο εμπορικό της εταίρο, την Κίνα.

Το Πεκίνο αντιμετώπισε ένα αυξανόμενο κύμα κατηγοριών από δυτικούς αξιωματούχους και μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες εβδομάδες ότι είναι δυνητικά ανοιχτό στην παροχή στρατιωτικής βοήθειας στη Ρωσία – έναν ισχυρισμό που αρνείται. Η Κίνα «θα παραμείνει προσηλωμένη σε μια ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική ειρήνης», δήλωσε ο πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ την Κυριακή, χωρίς να κάνει καμία αναφορά στη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας.

Όταν επέστρεψε στη Γερμανία, ο Σολτς αρνήθηκε να απαντήσει σε μια ευθεία ερώτηση σχετικά με το εάν ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν του έδειξε συγκεκριμένα στοιχεία για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς ότι η Κίνα εξετάζει το ενδεχόμενο παράδοσης όπλων στη Ρωσία.
«Όλοι συμφωνούμε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν παραδόσεις όπλων και η κινεζική κυβέρνηση δήλωσε ότι δεν θα παραδώσει κανένα», είπε η καγκελάριος σε δημοσιογράφους μετά από συνάντηση με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν την Κυριακή. «Αυτό απαιτούμε και το παρακολουθούμε», πρόσθεσε ο Scholz.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments