Αρχική Videos Ο Ρούντιγκερ δεν ξεχνάει τις «ρίζες» του

Ο Ρούντιγκερ δεν ξεχνάει τις «ρίζες» του

0
Dodekanisos

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ κατάφερε με μία μόλις κίνησή του να γίνει θέμα συζήτησης (για καλό λόγο) στα ΜΜΕ όλου του κόσμου. 

O Ρούντιγκερ είναι γεννημένος στο Βερολίνο και έχει πάρει την Γερμανική υπηκοότητα. Όμως ο τόπος καταγωγής του είναι από την Σιέρα Λεόνε. Μετά τον εμφύλιο πόλεμο που ξέσπασε το 1991, η μητέρα του Lily είχε υποχρεωθεί να φύγει από την πατρίδα της. Κατέληξε στη Γερμανία όπου εγκαταστάθηκε και εκεί γέννησε τον Ρούντιγκερ. Μεγαλώνοντας στην περιοχή Neukolln του Βερολίνου, ο Ρούντιγκερ (Διεθνής με την Εθνική Γερμανίας) έχει εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους αμυντικούς στον κόσμο. Την ίδια στιγμή, παραμένει συνδεδεμένος με τις «ρίζες» του μέσω του ποδοσφαίρου και της φιλανθρωπικής του δράσης.

Η Σιέρα Λεόνε επέστρεψε στο κύπελλο Εθνών Αφρικής (και όχι Κόπα Άφρικα) για πρώτη φορά μετά το 1996. Την πρώτη αγωνιστική των ομίλων απέσπασε «λευκή» ισοπαλία από την Αλγερία, με τον Ρούντιγκερ να πανηγυρίζει το αποτέλεσμα, δείχνοντας πως στηρίζει την πατρίδα της μητέρας του.

Επιπροσθέτως, ο 28χρονος αμυντικός της Τσέλσι, σε συνεργασία με τον οργανισμό «BigShoe», δώρισε 11 φανέλες με το όνομά του σε παιδιά. Όμως δεν έμεινε μόνο εκεί, καθώς συνέβαλε οικονομικά για την ολοκλήρωση δαπανηρών χειρουργείων σε παιδιά που πάσχουν από ραιβοποδία (varus forefoot). 

«Κάθε παιδί έχει όνειρα. Αλλά δεν έχουν όλα την ευκαιρία να τα κυνηγήσουν. Θέλω να το αλλάξω αυτό. Μέσα από το ποδόσφαιρο, μου δίνεται η ευκαιρία να βοηθήσω ανθρώπους και να κάνω καλύτερη τη ζωή των παιδιών και των οικογενειών τους. Μου δίνει χαρά να βλέπω τα παιδιά στις φωτογραφίες να χαμογελούν. Είμαι πολύ συνδεδεμένος με το δεύτερο σπίτι μου. Έχουμε προγραμματίσει περισσότερα έργα. Η πρώτη μου επίσκεψη στη Σιέρα Λεόνε πριν από πέντε χρόνια με δίδαξε πάνω από όλα ότι όλα αυτά που υποτίθεται ότι ονομάζουμε “πρόβλημα” εδώ στην Ευρώπη δεν είναι πραγματικά καθόλου ”πρόβλημα”, δήλωσε στην ιστοσελίδα GOAL, ο Ρούντιγκερ. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments