Αρχική Videos «Ο Ρωσικός στρατός θα συντρίψει τα Challenger 2 των Βρετανών»

«Ο Ρωσικός στρατός θα συντρίψει τα Challenger 2 των Βρετανών»

0

Σφοδρές δηλώσεις εναντίον της δύσης και της βοήθειάς σε στρατιωτικό εξοπλισμό προς την Ουκρανία έκανε ο πρώην αξιοματικός της υπηρεσίας πληροφοριών Σκότ Ρίτερ.  Πιο συγκεκριμένα ο ίδιος δήλωσε πως «ο Ρωσικός στρατός είναι έτοιμος να συντρίψει τα τάνκς “Challenger 2” που παρέδωσε το Λονδίνο στο Κίέβο, ενώ πρόσθεσε πως «τα καλά νέα είναι ότι έχουν μόνο 14 άρματα και δεν έχουν καμία ευκαιρία», σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό κανάλι του Youtube “Tour of Duty”.   

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στους πυραύλους με απεμπλουτισμένο ουράνιο που κατέχουν οι Ουκρανοί λέγοντας πως η χρησιμοποίησή τους θα έβλαπτε μόνος τους ίδιους με καταστροφικά αποτελέσματα όπως το Τσέρνομπιλ.   Ο Αμερικανός αξιωματικός παρευρέθηκε και στην ημέρα νίκης που διοργάνωσε πριν από μερικές μέρες η Μόσχα χαρακτηρίζοντάς το ένα υπέροχο γεγονός. 

«Τα μέτρα ασφαλείας ήταν εξαιρετικά. Νομίζω ότι ήμουν ο μόνος Αμερικανός εκεί. «Ο αξιωματικός που με τράβηξε και κοίταξε το αμερικάνικο διαβατήριό μου, νομίζω ότι σκέφτηκε «τι στο διάολο κάνεις εδώ;» είπε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών. 

Στην «αντίπερα όχθη ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας επιβεβαίωσε ότι όλα τα τανκς «Challenger 2», που είχαν υποσχεθεί στο Κίεβο, έχουν φτάσει στην Ουκρανία. 
«Γνωρίζω ότι όλα τα τανκς μας έχουν φτάσει στην Ουκρανία, καθώς και ανταλλακτικά και τεθωρακισμένα οχήματα. Όσο για τα τανκς, είναι όλα σε αυτή τη χώρα. Ο ουκρανικός στρατός εκπαιδεύεται, τόσο στη Μεγάλη Βρετανία όσο και στην Ουκρανία. Ξέρω λοιπόν ότι τα χρησιμοποιούν» . Κλείνοντας τόνισε ότι η Ουάσιγκτον υποστηρίζει την απόφαση του Λονδίνου να μεταφέρει πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς στο «Storm Shadow» στην Ουκρανία. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments