Αρχική Αθλητικά νέα O Λεβαντόφσκι κατέρριψε το «στοιχειωμένο» ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ!

O Λεβαντόφσκι κατέρριψε το «στοιχειωμένο» ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ!

0
Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι σκοράρει στο 90' κόντρα στην Άουγκσμπουργκ ξεπερνώντας τα 41 γκολ και το ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ. Πηγή φωτογραφίας: FC Bayern München facebook
Dodekanisos

Πριν μία εβδομάδα ισοφάρισε το ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ (40 γκολ σε 34 ματς από την σεζόν 1971-1972).

Σήμερα ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι με γκολ στο 90’ κόντρα στην Άουγκσμπουργκ (νίκη της Μπάγερν 5-2), ξεπέρασε το «στοιχειωμένο» ρεκόρ και έγραψε ιστορία! Ο Πολωνός επιθετικός κατόρθωσε να πετύχει 41 γκολ σε μόλις 29 ματς. 

Αξίζει να σημειωθεί πως για όσους δεν το γνωρίζουν, ο πλέον 75χρονος Γερμανός Γκερντ Μίλερ κατά την διάρκεια της καριέρας του ήταν ένας από τους χαρισματικότερους επιθετικούς στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Ο Γκερντ Μίλερ αγωνίστηκε στην Μπάγερν Μονάχου για 15 χρόνια και κατέκτησε αμέτρητους τίτλους. Όμως αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι σε 605 εμφανίσεις με την φανέλα της Μπάγερν σημείωσε 563 γκολ! Ενώ στην καριέρα του σε 716 συμμετοχές πέτυχε στο σύνολο 654 γκολ! Εξωπραγματικά νούμερα.

Παρόλα αυτά η ζωή παίζει άσχημα παιχνίδια. Τον Οκτώβριο του 2015, ο Μίλερ διαγνώστηκε με την νόσο Αλτσχάιμερ. Δεν μπορεί να θυμηθεί πολλά πράγματα από την μοναδική του καριέρα.

Στον απόηχο της κατάρριψης του ρεκόρ του στην Bundesliga από τον Λεβαντόφσκι, εκείνος δεν θυμάται ότι κάποτε υπήρξε ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στον κόσμο. Ότι έθεσε ένα ρεκόρ το οποίο άντεξε 49 ολόκληρα χρόνια.

Η αποθέωση τα ΜΜΕ του εξωτερικού

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments