Αρχική Στήλες Απόψεις «O ρόλος του γενικού αρχηγού στο ποδόσφαιρο»

«O ρόλος του γενικού αρχηγού στο ποδόσφαιρο»

32
stavridis masari
Dodekanisos

Την άποψη του εκφράζει ο διπλωματούχος προπονητής UEFA – B Σάββας Σταυρίδης, για τις υποχρεώσεις και τον ρόλο που έχει ο γενικός αρχηγός σε μία ομάδα, Αναλύει με τον δικό του τρόπο ορισμένες καταστάσεις που τις συναντάμε στον χώρο του ποδοσφαίρου τόσο για το ερασιτεχνικό όσο και για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
«Ο ρόλος του γενικού αρχηγού στο επαγγελματικό και στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι συχνά ασαφής, δεν ξεκαθαρίζονται οι αρμοδιότητες με αποτέλεσμα να δημιουργούνται περισσότερα προβλήματα παρά λύσεις…
Συχνά ακούμε, διαβάζουμε πως σε ένα ποδοσφαιρικό τμήμα υπάρχει ο τιμ μάνατζερ, ο τεχνικός διευθυντής, ο γενικός διευθυντής κτλ. Επί της ουσίας είναι αυτό που λέμε γενικός αρχηγός και για να έχουμε αποτελέσματα στην ομάδα από αυτή την θέση, επιβάλλεται να γίνει ξεκαθάρισμα των ρόλων!! Στην Ελλάδα αυτή η θέση είναι παρεξηγημένη. Φταίνε τα πρότυπα που χρησιμοποιούν οι μεγάλες ομάδες στην χώρα μας. Για να μιλήσουμε πάνω στο θέμα από την αρχή πρέπει να βάλουμε τα πράγματα στην σειρά. Πρώτα είναι αναγκαίο να αναφερθούμε και να μάθουμε τι δεν είναι γενικός αρχηγός. Σίγουρα δεν είναι ο φωνακλάς, έτσι τον ονομάζω εγώ, που είναι ένας βετεράνος ποδοσφαιριστής της ομάδας, ο οποίος σαν αθλητής ήταν ο σκληρός μάγκας η ακόμα αν θέλετε αντιαθλητικός στο παιχνίδι του. Χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις αναλαμβάνει την θέση αυτή και βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας. Αν δεν του αρέσει ένα σφύριγμα του διαιτητή, σηκώνεται και αρχίζει τις φωνές, ενδεχομένως βρίζει και αν χρειαστεί θα τσακωθεί με τον αντίπαλο προπονητή η ακόμα και με τους ποδοσφαιριστές της αντίπαλης ομάδας.
Στο ημίχρονο, στα αποδυτήρια, θα ξεκινήσει να φωνάζει να βρίζει, ασκώντας μια μορφή πίεσης στους διαιτητές και θα φωνάζει τόσο δυνατά, ώστε να τον ακούσει ο πρόεδρος και εμμέσως να του υπενθυμίζει « εγώ το μεροκάματο μου το βγάζω».
Το θλιβερό και η κατάντια της υπόθεσης είναι πως μερικοί πρόεδροι ενθαρρύνουν τέτοιες καταστάσεις και νοιώθουν υπερήφανοι. Ευτυχώς δεν είναι όλοι οι πρόεδροι έτσι.
Άλλη μια κατηγορία γενικού αρχηγού είναι το «μπιμπελό», όπως το ονομάζω. Συνήθως είναι μια μεγάλη μορφή του σωματείου από το παρελθόν που απλά και μόνο υπάρχει σαν όνομα, προκειμένου να προωθεί την εικόνα της ομάδας χωρίς να έχει καθόλου αρμοδιότητες…
Ακούμε διαβάζουμε για τον τεχνικό διευθυντή. Ο ρόλος του είναι να στηρίζει έναν άπειρο προπονητή σε αγωνιστικά θέματα. Ακούμε ,διαβάζουμε πως η τάδε ομάδα θα έχει γενικό διευθυντή. Τα καθήκοντα του είναι αρκετά. Να ελέγχει τις μετεγγραφές και όλα τα θέματα του τμήματος. Να σημειώσουμε πως έχει άποψη για την επιλογή του προπονητή και ακόμα για τον καταρτισμό της εντεκάδας…
Πάμε λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε το θολό τοπίο γύρω από τον γενικό αρχηγό και να αναφέρουμε τα καθήκοντα του. Ο γενικός αρχηγός σε κάθε ομάδα αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην διοίκηση, με τον προπονητή τους ποδοσφαιριστές αλλά και τους φιλάθλους της ομάδας. Βοηθάει στις μετεγγραφές και σχεδόν σε όλα τα εξωαγωνιστικά θέματα. Επιβλέπει και ελέγχει την συντήρηση και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου, δίνει λύσεις σε οποιοδήποτε πρόβλημα απασχολεί τους παίκτες, ενημερώνει εγκαίρως τον ταμία για ενδεχόμενα έξοδα, ενώ λειτουργεί και συνεργάζεται αρμονικά με τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. Υπάρχει βέβαια και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο όπου εκεί η λειτουργία των προσώπων είναι διαφορετική. Στις ΠΑΕ ο γενικός αρχηγός φροντίζει και υποδέχεται τους ξένους ποδοσφαιριστές στο αεροδρόμιο. Αναζητά τρόπους για την στέγαση τους κλπ. Λειτουργεί συμβουλευτικά, προτείνει λύσεις-επιλογές, οργανώνει τις μετακινήσεις της ομάδας ανάλογα με τις ανάγκες και τους προορισμούς. Είναι ο άνθρωπος που ελέγχει την προετοιμασία της αποστολή από την ενδυμασία μέχρι την διατροφή σε συνεργασία πάντα με τον ειδικό που διαθέτει η ομάδα. Έχει την ευθύνη των δελτίων, ελέγχει τις κάρτες των παικτών και φροντίζει για τα πρόσωπα που θα βρίσκονται στον πάγκο κατά την διάρκεια του αγώνα. Είναι υπεύθυνος για την καλή εικόνα του πάγκου, ενώ παραλαμβάνει και ελέγχει το φύλλο αγώνα μετά το τέλος κάθε παιχνιδιού. Αναλαμβάνοντας όλες τις παραπάνω υποχρεώσεις, δίνει βοήθεια στον προπονητή και του αφαιρεί αρκετή πίεση για να ασχοληθεί εκείνος απρόσκοπτα με το αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας και τους ποδοσφαιριστές.  Οι γνώσεις και η εμπειρία πρέπει να μοιράζονται».

Σάββας Σταυρίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
32 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
LEFTERIS
LEFTERIS
10 years ago

ΣΥΜΦΩΝΩ
ΜΕΧΡΙ ΚΕΡΑΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ.ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΙ ΠΡΟΤΥΠΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ?ΣΑΒΒΑΣ ΘΕΩΔΟΡΙΔΗΣ ΠΙΟ ΓΡΑΦΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΗΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΜΑΖΙ…ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΠΕΦΤΟΥΛΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΦΩΝΑΚΛΑΣ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΑΣ ΜΑΖΙ.ΤΙ ΝΑΠΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!

G7
G7
10 years ago

mia xara ta leei sto arthro o filos alla sto ti den einai genikos arxigos mallon ton mitropoulo enoei xaxaxa!!!! kai mou kanei entiposi ekei pou lei oti o genikos dieythintis exei apopsi gia tin endekada sigouro ayto?

giovanni
giovanni
10 years ago

file leyteri kai si kai o arthografos mallon kammeni aekztides i panathanaiki eiste mouxaxaxaxaxa!!

Μαριος
Μαριος
10 years ago

o proin genikos tou diagora na to diavasi efige kai iremisan ta apoditiria

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΑΠΛΑ
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΑΠΛΑ
10 years ago

ΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΜΑΣ ΕΦΤΑΙΞΕ, ΦΙΛΕ ΜΑΡΙΕ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΩΣΤΟΣ,ΠΗΓΑΙΝΕ 3-4 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ, ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΣΤΗΝ Α ΤΟΠΙΚΟΥ 2 ΑΓΩΝΕΣ Ε ΚΑΙ? ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ!!! ΕΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΟ ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΤΑΣΟ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ.. ΣΤΑΥΡΙΔΗ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΣ ΦΙΛΑΡΑΚΙ

red
red
10 years ago

re iremiste me ton olimpiako oloi!!! o mitropoulos kai o theodoridis sas eftexse, pou vriskete o filipidis re!!! am o allos o makaros , re stauridi tora thes na mas peis oti esei eisoun to ipodeigma athliti? min trelathoume opou fasaria taklin dolofonika kai kokkines kartes apo piso esi eisoun!!!

gate 6+6
gate 6+6
10 years ago

bravo marios……misthoforos genikos arxigos……kalimniako na paei na ta kanei afta pou ekane…den paei omos giati ekei dernoune!!!!

xristoforos
xristoforos
10 years ago

kalo to arthro sou file savva ma kalo einai na mas peis an o genikos arxigos sto topiko prepei na plironete, den to dieukrinises

antimarios
antimarios
10 years ago

file mou marie esu prepei na eisai podosfairisths tou diagora ‘h kapoios apo tous gnostous eksodioikhtikous paragontes tou diagora pou epairne thl tous sigkekrimenous katroulides podosfairistes ki autoi sta roufianeuan ola kathgorontas ton proponhth kai ton geniko arxhgo.twra einai ola kala kai epestrepsan ta xamogela sta apoduthria sta proswpakia twn 4-5 euaisthitoulidwn kai katroulidwn podosfairistwn sas.krazete ena kommati ths istorias tou diagora(mauroudh) anti na pate na plakwsete sto ksulo tous 4-5 katroulides kai roufianous podosfairistes sas pou kseftulizoun tin istoria tou diagora.autoi ta pairnoun kanonika kai koroideuoun ton kosmo legontas omorfa logakias pou thelete na akousete kai kanontas like sta facebook ktl.sas euxomai na fugete apo tis kathgories aytes grhgora gia na apokthsete roster me arsenikous antres kai na fugoun kapoioi gelioi podosfairistes katroulides me skoularikakia stis rwges tous kanontas striptiz mesa sta endoxa apoduthria tou diagora mas.

diagorassss
diagorassss
10 years ago

η αποψη μου αν μου επιτρεπετε ειναι οτι καθε μελος των αποδυτηριων ειναι υπαλληλος και αμοιβεται για τις υπηρεσιες τους π.χ. προπονητης γυμναστης ποδοσφαιριστες φροντιστες κτλ.σαν μελος των αποδυτηριων πρεπει να πληρωνεται εστω με ενα συμβολικο ποσο και ο γενικος αρχηγος. ποτε και πουθενα δεν αναφερεται οτι ο γεν.αρχηγος δεν αμοιβεται αφου δεν ειναι παραγοντας.αν υπαρχει καπου γραμμενο παρακαλω να με διορθωσετε διοτι δεν το γνωριζω ετσι ωστε να σας ζητησω αμεσα συγνωμη για το λαθος μου….τωρα υπαρχουν πολλες περιπτωσεις που ενας ανθρωπος θελει να δουλευει χωρις μισθο στη θεση αυτη ωστε να προσφερει τις υπηρεσιες του στον συλλογο που αγαπαει.αυτες οι περιπτωσεις ειναι ελαχιστες (και μπραβο τους).οι περισσοτερες περιπτωσεις ειναι με πληρωμη οποτε δεν καταλαβαινω γιατι να κραζετε εναν ανθρωπο τον μαυρουδη για το μισθο του.γιατι δεν κραζετε το συμβουλιο που δεν βαζει ουτε ευρω απο τη τσεπη του?…..και μια παρατηρηση.κανεις νομικος δεν εχει πει πριν απο μια εφεση οτι θα χαθει η προσφυγη.

Δημητρης
Δημητρης
10 years ago

Φιλε red χωρις παρεξηγηση…διαβασε καλυτερα το αρθρο και θα δεις οτι ο Σταυριδης δεν αναφερετε πουθενα στον Ολυμπιακο, ουτε σε κανενα Μητροπουλο, ουτε σε κανενα Θεοδωριδη. Το αν εκανε δολοφονικα τακλιν ή αν ηταν υποδειγμα αθλητη….δεν αναφερονται πουθενα μεσα στο κειμενο για να τα σχολιαζεις με τοσο μενος. Αν ειπωθηκε κατι που σε ενοχλησε…απαντα σε αυτον ή σε αυτους που σε θιξανε και οχι στον αρθρογραφο του κειμενου…Για να σε προλαβω…ουτε δικηγορος του ειμαι ουτε τιποτα…αλλα σιγα-σιγα πρεπει να καταλαβαινουμε και τι διαβαζουμε…Το αρθρο αναφερετε στον ρολο του γενικου αρχηγου στο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ…ουτε στο τοπικο, ουτε στον ΠΑΟ, ουτε στην ΑΕΚ, ουτε στον ΟΣΦΠ…ΓΕΝΙΚΑ μιλαει..Φιλικα παντα..

maik
maik
10 years ago

sostos o filos dimitris apantise sosta kai eygenika ston red,oute o diagoras einai to thema oute o olimpiakos,oute o stauridis, alla kakka ta psemata dimitriadis (aek) theodoridis, mitropoulos (osfp) kalitzakis (panaitolikos) kaznaferis (scoda xanthi) einai sigoura paradeigmata pros apofigi, tora an tha prepei na plironete i oxi o genikos arxigos sto xoro tou topikou pisteyo pos nai iparxei o nomos tis agoras kai tis zitisis

Φωντας
Φωντας
10 years ago

Θα αρχισουν να τσακωνονται διαγοριτες εναντιον διαγοριτων αεκτζιδες, παναθηναικοι, ολυμπιακοι σε 3,2,1

nikitas
nikitas
10 years ago

mpravo file mou savva sostos!!!

Αnti tou antimariou
Αnti tou antimariou
10 years ago

den exo kanena simferon apo to diagora antimarie eimai filathlos oxi opados ma kapia stigmi prepei na leme kai alithies kai pistepse me xsero ti ginotan sta apoditiria tou diagora, kai sto kato kato i gnomi mou gia ton mauroudi einai mia, apla den kane!!! mipos eprepe na se rotiso gia na tin po? den tha epaneltho

dimos
dimos
10 years ago

file fonta 3,2,1 arxisan!!!!!!!!! xaxaxaxaxaxaxaxaxa

Σαββας Σταυριδης
Σαββας Σταυριδης
10 years ago

ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΑΡΑ ΕΓΡΑΨΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΑΡΘΡΟ, ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΩΘΗΣΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΗΤΑΝ Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑ ΜΕ ΓΝΩΣΗ ΣΕΒΑΣΜΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΧΩ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩ ΣΕ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΞΟΟΤΗΤΕΣ ΚΙ ΑΝ ΒΡΕΘΕΙ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΑΝΕΚΤΗΚΑΤΕ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ

Μ.ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ
Μ.ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ
10 years ago

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ…ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ Γ.ΑΡΧΗΓΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ…ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΡΟΛΟ…(ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΕΣ)…ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ…

stavros galanos
stavros galanos
10 years ago

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΒΒΑ..ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΜΟΥ ΣΑΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΕΙΧΑΝ ΕΡΘΕΙ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΝΤΡΕΠΟΜΟΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΆ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ..ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΙ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΜΑΣΤΕ..

AΡΗΣ ΠΕΡΙΒΟΛΑΡΗΣ
AΡΗΣ ΠΕΡΙΒΟΛΑΡΗΣ
10 years ago

Tον Σαββα τον ειχα συμμαθητη στην σχολη στην αμφισσα, ηταν απο τους μαθητες που ξεχωρισαν, καλη σταδιοδρομια φιλε!!!

triantenos veros
triantenos veros
10 years ago

gia na katalavo o fragkakis itan texnikos simvoulos ston ialisso gia na dinei simvoules ston paraskeuopoulo? min trelathoume, se kamia periptosi den diafono me to arthro, ma einai kala ekei ston istoriko ialisso? kai epitelous tha paixsi kanas triantenos stin omada? na thimiso se epipedo vita gama ethnikis eixe triantenous athlites

triantenaras
triantenaras
10 years ago

vero triantene epeidei egw eimai pio triantenos apo esena kai fenete an thes to kalo i to kako tis omadas….gia pes mas esu pou ksereis pios triantenos mporei autin tin stigmi na peksei se auto to epipedo?alla prin mou apantiseis tha rotiseis ton idio pou pisteueis oti mporei kai meta ela pes mou!!!!tote eixes raio eixes kalimeri pou oxi mporousan ekanan tin douleia tous kai me to parapanw…gia pes mas tora pioi mporoun…ANTE NA DOUME PIA

pros triantenara
pros triantenara
9 years ago

diavaza ola ta minimata kai pragmatika re triantenara ti les e akou se ayto to epipedo katalaves ti les se Auto to epipedo? reeeeee gia A! topikou milame A!!!!! topikou akou se ayto to epipedo imarton reeeee!!! kati atoma san esena uparxoun kai to paizoun firmes i perisoteri pextes AAAA!! to pi kou !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

triantenaras
triantenaras
9 years ago

[quote name=”pros triantenara”]diavaza ola ta minimata kai pragmatika re triantenara ti les e akou se ayto to epipedo katalaves ti les se Auto to epipedo? reeeeee gia A! topikou milame A!!!!! topikou akou se ayto to epipedo imarton reeeee!!! kati atoma san esena uparxoun kai to paizoun firmes i perisoteri pextes AAAA!! to pi kou !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/quote]
vre mourtatela italias asxete e asxete…pes mou enan pou mporei na peksei se omada pou paei gia protathlitismo…enan mono oxi parapano…alla eisai toso asxetos (i kanenas apo autous pou ta kanoun gia na peksoun ston ialuso) kai giauto ta les auta MOURTATELA

pros triantenara
pros triantenara
9 years ago

vre salami aeros aeros ti me noiazei an paizei kapios triaantenos stin omada, me afinei adiaforo!!!!!!!!!!! gia to epipedo poy eipes trelathika re!!!! pare mia tessara freskia apo to foivo na exeis kai min milas aeros aeros xaxaxaxa!!!

pros kapsomeno
pros kapsomeno
9 years ago

kai 50 tha faw apo ton foivo vre antikoimenikie…esu katse ekei kai vlepe ti ginete apo to pc giati sigoura apo kapia omada atsigarwn eisai kai esu…kai des kala ti eipes vre zamponaki dak

dimitrakis
dimitrakis
9 years ago

kala poso ftoxi to pneumati eimaste oloi!!! grafei ENAS proponitis ENA arthro kathara podosfairikou xaraktira enimerotiko giati i alitheia poli den xserame ti rolo paizei telika o genikos arxigos kai anti na to diavasoume kai kati na mathoume , kathomaste kai grafoume vrizomaste metaxsi mas olimpiakos o enas panathinaikos o allos vrizi o diagoritis ton diagoriti o triantenos ton trianteno kai oyto kathe exsis, pragmatika eimaste sketi apogoiteusi kai vazo ton eayto mou mesa giati kathome kai diavazo ta sxolia etsi gia koutsompolio

makis
makis
9 years ago

stauridi, gia diagora meria se vlepo filaraki evreo, kaneis kai ton diskolo travate me kai as klaio!!! ee? gia na doume tha ta tiris auta pou grafeis

Δραπανος Ηλιας
Δραπανος Ηλιας
9 years ago

γραφω με ονοματεπωνυμο, φιλε μακη? ειμαι φιλος του Σταυριδη και συναδελφος, σου λεω πως ναι μεν τον ενδιαφερει το ποδοσφαιρο, μα περισσοτερο η δουλεια του, τα υπολοιπα ειναι κακιες κρυμενες μεσα απο ενα P.C

Atromhtos
Atromhtos
9 years ago

Στο τελος τα χαλασες, καλο το αρθρο μα στο τελος δινεις την εντυπωση πως ο γενικος αρχηγος ειναι κατι σαν βοηθος του προπονητη

EΛΕΟΣ!!!
EΛΕΟΣ!!!
9 years ago

diladi filarako o margelos einai gia na stirizei proponitika ton staurou xaxaxaxaxa!!! i esi den to epsaxses kala i ekei ston ialliso agro agorazoun, opos kai va einai poli kalo to arthro

oydeteros
oydeteros
8 years ago

sinxaritiria gia to arthro soy. nomizo prepei i mallon epivalete na to diavasoyn i paragontes toy aera