Αρχική Videos O Πούτιν υπέγραψε το νόμο κατά των μη παραδοσιακών σεξουαλικών αξιών

O Πούτιν υπέγραψε το νόμο κατά των μη παραδοσιακών σεξουαλικών αξιών

0

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε και επίσημα το νέο νόμο που ποινικοποιεί τη διανομή υλικού που προωθεί τις μη παραδοσιακές σεξουαλικές σχέσεις και την παιδεραστία. Ο νόμος επιτρέπει επίσης την απέλαση αλλοδαπών παραβατών από τη Ρωσία. Ο Πούτιν υπέγραψε το νομοσχέδιο, αφού εγκρίθηκε από την άνω και κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου στα τέλη του περασμένου μήνα.

Ο νόμος απαγορεύει τη διάδοση υλικού LGBTQ τόσο σε «ανήλικους όσο και σε ενήλικες» και ισχύει για «τα μέσα ενημέρωσης, το διαδίκτυο, τη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο», σύμφωνα με δήλωση που εξέδωσε η Δούμα τον περασμένο μήνα. Το υλικό που απαγορεύεται περιλαμβάνει περιεχόμενο που προωθεί μη παραδοσιακές σεξουαλικές σχέσεις ή προτιμήσεις, παιδεραστία και τρανσέξουαλ. 

Επίσης, απαγορεύεται στους διαφημιστές να απεικονίζουν μη παραδοσιακές σεξουαλικές σχέσεις ή προτιμήσεις βάσει του νόμου. Η παράβαση των νέων κανονισμών θα έχει ως αποτέλεσμα πρόστιμο έως 400.000 ρούβλια (6.600 $) για φυσικά πρόσωπα και έως τέσσερα εκατομμύρια ρούβλια (66.000 $) για εταιρικές οντότητες. Οι ξένοι παραβάτες θα απελαθούν επίσης από τη Ρωσία.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken χαρακτήρισε τη νομοθεσία «ένα ακόμη σοβαρό πλήγμα στην ελευθερία της έκφρασης και στα ανθρώπινα δικαιώματα των LGBTQI+ ατόμων στη Ρωσία». Η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον καταδίκασε τη δήλωση του Μπλίνκεν ως «παρέμβαση στις εσωτερικές μας υποθέσεις», προσθέτοντας ότι «η Ρωσία υποστηρίζει σταθερά την προστασία των παραδοσιακών οικογενειακών αξιών» και απορρίπτει «προσπάθειες δυτικών κρατών, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, να επιβάλουν ψευδοφιλελεύθερες και διεστραμμένες ιδέες για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε άλλες χώρες».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments