Αρχική Videos O Πούτιν υπέγραψε την άμεση αναγνώριση των περιοχών του Ντονμπας

O Πούτιν υπέγραψε την άμεση αναγνώριση των περιοχών του Ντονμπας

0

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι η Μόσχα θα αναγνωρίσει τις δύο αυτοανακηρυχθείς αποσχισθείσες δημοκρατίες του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία ως κυρίαρχα έθνη, καθώς η στρατιωτική αντιπαράθεση στη γραμμή επαφής συνεχίζει να κλιμακώνεται. Μιλώντας στο πλαίσιο τηλεοπτικής ομιλίας προς το έθνος, ο Πούτιν υπέγραψε το διάταγμα, λέγοντας ότι «θεωρώ απαραίτητο να λάβω μια απόφαση που έπρεπε να είχε ληφθεί εδώ και πολύ καιρό για την άμεση αναγνώριση του Ντόνετσκ (DPR) και του Λουγκάνσκ ( LPR) Λαϊκή Δημοκρατία. Η κίνηση, ήταν άμεσο αποτέλεσμα της αποτυχίας των συμφωνιών του Μινσκ του 2014, που είχαν σχεδιαστεί για να βάλουν ένα τέλος στις μάχες. Δεν ενδιαφέρονται για ειρηνικές λύσεις. Κάθε μέρα συγκεντρώνουν στρατεύματα στο Ντονμπάς», συνέχισε ο Πούτιν.

Ο αρχηγός του κράτους υποστήριξε επίσης ότι το Κίεβο στέλνει σαμποτέρ για να στοχεύσει τις ρωσικές υποδομές και επιχειρεί «να σύρει ξένα κράτη σε σύγκρουση με τη χώρα μας». Οι φιλοδοξίες της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ θα σήμαιναν άμεση απειλή επίθεσης κατά της χώρας μας».

Τόνισε και τα εξής:
«Επιτρέψτε μου να τονίσω για άλλη μια φορά ότι η Ουκρανία δεν είναι απλώς μια γειτονική χώρα για εμάς. Είναι αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας, του πολιτισμού και του πνευματικού μας κόσμου. Οι Ουκρανοί είναι άνθρωποι με τους οποίους οι Ρώσοι έχουν δεσμούς αίματος».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments