Αρχική Videos “Ο Πούτιν πρέπει να λογοδοτήσει”, είπε ο Μπλίνκεν στον ΟΗΕ

“Ο Πούτιν πρέπει να λογοδοτήσει”, είπε ο Μπλίνκεν στον ΟΗΕ

0

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον Πούτιν να τη γλιτώσει έτσι απλά», είπε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν  μιλώντας στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ζήτησε από τη Διεθνή κοινότητα «να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι απερίσκεπτες πυρηνικές απειλές (της Ρωσίας) πρέπει να σταματήσουν αμέσως», όπως και το ότι θα πρέπει «να υποχρεώσει τον Βλαντίμιρ Πούτιν να λογοδοτήσει για την εισβολή στην Ουκρανία».

«Το ότι ο πρόεδρος Πούτιν επέλεξε αυτήν την εβδομάδα, όταν οι περισσότεροι ηγέτες του κόσμου συγκεντρώνονται στα Ηνωμένα Έθνη, για να ρίξει λάδι στη φωτιά, καταδεικνύει την απόλυτη περιφρόνησή του στον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ», δήλωσε ο Μπλίνκεν, επικρίνοντας το ότι ο Ρώσος ηγέτης κήρυξε μερική επιστράτευση στη Ρωσία κάτι το οποίο χαρακτήρισε ως «ακόμη μια ένδειξη ότι η Μόσχα περιφρονεί τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών».
Δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι οι ΗΠΑ θα εξακολουθούν να στηρίζουν την Ουκρανία με σκοπό να ενισχύσει τη διαπραγματευτική της θέση στην προσπάθεια για εξεύρεση διπλωματικής λύσης.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments