Αρχική Videos “O Πούτιν πρέπει να καταλάβει ότι θα χάσει για να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις!”

“O Πούτιν πρέπει να καταλάβει ότι θα χάσει για να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις!”

0

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο CNN ότι οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία θα ξεκινήσουν μόνο όταν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν καταλάβει ότι δεν θα κερδίσει.

«Κατά την άποψή μου, είναι απαραίτητο ο Πούτιν να καταλάβει ότι δεν θα πετύχει με αυτή την εισβολή και την ιμπεριαλιστική του επίθεση. Και ότι πρέπει να αποσύρει τα στρατεύματα. Αυτή είναι η βάση για συνομιλίες», είπε ο Σολτς και πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι η Ουκρανία είναι «έτοιμη για ειρήνη».

«Αν κοιτάξετε την πρόταση των Ουκρανών, είναι εύκολο να καταλάβετε ότι είναι έτοιμοι για ειρήνη. Κάτι πρέπει να γίνει. Αυτό πρέπει να γίνει από τον Πούτιν», είπε ο Σολτς.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει συμφωνία που θα τερματίσει τον πόλεμο, ίσως με την Ουκρανία να δεχθεί ότι δεν θα ανακαταλάβει την Κριμαία ή θα παραχωρήσει τμήματα της ανατολικής περιοχής Donbas, ο Scholz είπε ότι δεν θα ληφθεί απόφαση χωρίς την ουκρανική πλευρά.
«Δεν θα πάρουμε αποφάσεις αντί αυτών. Τους υποστηρίζουμε», ωστόσο στην επίμονη ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν θα ενθάρρυνε την Ουκρανία να εξετάσει μια τέτοια συμφωνία, είπε:
«Είπαμε στην Ουκρανία ότι μπορούν να προχωρήσουν για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εργάζονται για να σημειώσουν πρόοδο σε όλα τα κριτήρια που είναι σημαντικά για αυτό. Νομίζω ότι γνωρίζουν ότι είμαστε έτοιμοι να οργανώσουμε έναν συγκεκριμένο τρόπο εγγυήσεων ασφαλείας για τη χώρα, σε εποχές ειρήνης, αλλά δεν είμαστε ακόμα εκεί», είπε ο Scholz.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments