Αρχική Videos “Ο Πούτιν με απείλησε ότι σε 1′ θα μπορούσε να χτυπήσει τη...

“Ο Πούτιν με απείλησε ότι σε 1′ θα μπορούσε να χτυπήσει τη Βρετανία!”

0

Ο Μπόρις Τζόνσον είπε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν ισχυρίστηκε ότι θα μπορούσε να είχε στείλει έναν πύραυλο για να χτυπήσει τη Βρετανία «μέσα σε ένα λεπτό», σε μια κλήση λίγο πριν την εισβολή στην Ουκρανία, σύμφωνα με τα όσα γράφει ο Guardian. Τα σχόλια του πρώην πρωθυπουργού έγιναν σε ένα ντοκιμαντέρ τριών μερών για το BBC Two που εξετάζει τη σύγκρουση στην Ουκρανία και τα αίτια που την προκάλεσαν.

Ο Μπόρις Τζόνσον έγινε ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelenskiy και επισκέφτηκε το Κίεβο από τότε που παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία. «Κάποια στιγμή με απείλησε και είπε: «Μπόρις, δεν θέλω να σε πληγώσω, αλλά με έναν πύραυλο, θα χρειαζόταν μόνο ένα λεπτό», ή κάτι τέτοιο», είπε ο Τζόνσον. «Νομίζω ότι από τον πολύ χαλαρό τόνο που φαινόταν να έχει, απλώς έπαιζε μαζί με τις προσπάθειές μου να τον κάνω να διαπραγματευτεί».

Ο Τζόνσον είχε προειδοποιήσει ότι θα υπήρχαν σκληρότερες δυτικές κυρώσεις εάν η Ρωσία εισβάλει και ότι η υποστήριξη προς το ΝΑΤΟ θα αυξανόταν – ακόμα κι αν η Ουκρανία δεν ήταν κοντά στο να γίνει μέλος. Ο Μπεν Γουάλας, ο υπουργός Άμυνας, μίλησε επίσης στο ντοκιμαντέρ για μια επίσκεψη στη Μόσχα τον Φεβρουάριο σε μια ανεπιτυχή προσπάθεια να διαπραγματευτεί και να αποτρέψει τον πόλεμο. Συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Σόιγκου, καθώς και τον αρχηγό του γενικού επιτελείου Βαλέρι Γκερασίμοφ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments