Αρχική Videos Ο Πούτιν …”απαντάει” στην Ευρώπη, στέλνει το φυσικό αέριο στην Κίνα!

Ο Πούτιν …”απαντάει” στην Ευρώπη, στέλνει το φυσικό αέριο στην Κίνα!

0

«Οι προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου προς τα ανατολικά θα συνεχίσουν να αυξάνονται και θα μπορούσαν να φτάσουν σχεδόν τα 90 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας», δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Στρατηγικής Ανάπτυξης και Εθνικών Έργων. Επιβεβαίωσε δηλαδή τον μεγάλο στόχο που είναι να διοχετεύσει το φυσικό αέριο προς την Ανατολή και κυρίως προς την Κίνα. Είπε ότι η ανάπτυξη λιμενικών υποδομών και αγωγών προς τα νότια και τα ανατολικά θα είναι ένα σημαντικό βήμα για τον μετριασμό των επιπτώσεων των δυτικών κυρώσεων και άλλων «εχθρικών ενεργειών» κατά της Ρωσίας.

O ίδιος μίλησε και για το ρόλο της Τουρκίας:
«Μεταξύ των σημαντικών αναπτυσσόμενων πελατών του ρωσικού φυσικού αερίου είναι οι γείτονές μας συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας. Σχεδιάζουμε να αναπτύξουμε έναν κόμβο φυσικού αερίου. Αλλά αν μιλάμε για την δημιουργία μια ηλεκτρονικής πλατφόρμας, αυτή μπορεί να γίνει στους επόμενους μερικούς μήνες. Και εκεί, σε μεγάλο βαθμό, είναι που θα καθορίσουμε την τελική τιμή για τους Ευρωπαίους καταναλωτές μας, διότι αυτό που έχουν κάνει στις πλατφόρμες τους είναι τρέλα».

Ο Putin στην ομιλία του είπε ότι η Ρωσία θα αναπτύξει τις οικονομικές της σχέσεις με εταίρους στην Ασία, την Αφρική και την Λατινική Αμερική για να αποτρέψει τις προσπάθειες της Δύσης να την απομονώσουν οικονομικά.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments