Αρχική Videos “Ο πόλεμος μπορεί να διαρκέσει ακόμα …και 100 χρόνια!”

“Ο πόλεμος μπορεί να διαρκέσει ακόμα …και 100 χρόνια!”

0

«Αν δεν πάρουμε τη βοήθεια που πρέπει, ο πόλεμος με τη Ρωσία μπορεί να διαρκέσει …100 χρόνια», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodimir Zelensky παραχωρώντας συνέντευξη που δημοσιεύτηκε σε πολλά Σκανδιναβικά μέσα ενημέρωσης. Ερωτηθείς για τις προτάσεις που έρχονται από ορισμένους στη Δύση ότι το Κίεβο μπορεί να χρειαστεί να εγκαταλείψει εδάφη για να επιτευχθεί ειρήνη με τη Μόσχα, ο Ζελένσκι είπε ότι «οι άνθρωποι που προβάλλουν τέτοιες ιδέες σκέφτονται μόνο το παρόν, όχι το μέλλον. Αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα για σήμερα». Αυτό το θέμα δεν είναι για ένα χρόνο, αυτό το θέμα μπορεί να είναι για δεκαετίες ή εκατοντάδες χρόνια», είπε και πρόσθεσε και τα εξής:

«Θα ήταν πολύ φθηνότερο για τη διεθνή κοινότητα να βοηθήσει το Κίεβο να επιτύχει τη νίκη. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος,  εάν η Ουκρανία δεν κερδίσει, να συμβεί Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος. Θα υπάρξει αντεπίθεση. Προετοιμαζόμαστε για αυτό. Πιστεύω ακράδαντα ότι θα είναι επιτυχής και ότι θα αποκαταλάβουμε τα εδάφη μας».

«Προχωράμε… δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό», είπε. Ωστόσο, επανέλαβε ότι το τελικό αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από τις παραδόσεις ξένων όπλων. «Για παράδειγμα, υπάρχει κίνδυνος να μην έχουμε αρκετά τεθωρακισμένα οχήματα», προειδοποίησε ο Ζελένσκι.

Τα σχόλια του Ουκρανού ηγέτη έγιναν αφότου το Politiko ανέφερε ότι ο Λευκός Οίκος ανησυχεί ότι ο αντίκτυπος της επιχείρησης μπορεί να είναι κατώτερος των προσδοκιών. Οι New York Times, εν τω μεταξύ, προειδοποίησαν ότι η δυτική υποστήριξη προς το Κίεβο θα μπορούσε να αποδυναμωθεί και ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να πιεστεί να επαναλάβει τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία εάν η αντεπίθεση δεν αποφέρει «αποφασιστική νίκη».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments