Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Ο …πολεμοχαρής Biden συνεχίζει τους βομβαρδισμούς…

Ο …πολεμοχαρής Biden συνεχίζει τους βομβαρδισμούς…

0
Dodekanisos

Νέες αεροπορικές επιδρομές αποφάσισαν να κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μετά από εντολή του Joe Biden. Αυτή τη φορά βομβάρδισαν εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν ομάδες πολιτοφυλακής που υποστηρίζονται από το Ιράν στην παραμεθόριο περιοχή Ιράκ – Συρίας.

Σύμφωνα με δήλωση του Υπουργού Τύπου του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι «οι στόχοι επιλέχθηκαν επειδή αυτές οι εγκαταστάσεις χρησιμοποιούνται από πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν και εμπλέκονται σε επιθέσεις μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) κατά προσωπικού και εγκαταστάσεων των ΗΠΑ στο Ιράκ».

Οι ενέργειες αυτές εκ μέρους των ΗΠΑ που μάλιστα χαρακτηρίζονται από την κυβέρνηση Biden ως αμυντικές, έχουν προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις με πολλούς να σχολιάζουν πως είναι παράλογες. Χαρακτηριστικά, η ιστοσελίδα rt.com σε σημερινό της ρεπορτάζ γράφει μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:

«Είναι σαν να μπήκες στο σπίτι του γείτονά σου για να τον ληστέψεις, να τον σκοτώσεις όταν προσπάθησε να σε σταματήσει και, στη συνέχεια, να ισχυριστείς αυτοάμυνα επειδή θεωρείς το σπίτι του ιδιοκτησία σου».

Όπως επισήμανε ο πρώην εκπρόσωπος των ΗΠΑ, Τζάστιν Αμας, μετά τον βομβαρδισμό, δεν υπάρχει νομική άδεια για τα αμερικανικά στρατεύματα να βρίσκονται στο Ιράκ ή τη Συρία. Και όπως τόνισε ο δημοσιογράφος Γκλεν Γκρίνβαλντ, δεν υπάρχει επίσης νομική βάση για βομβαρδισμό του στρατιωτικού προσωπικού σε αυτά τα έθνη, ανεξάρτητα από το πόσο «υποστηρίζονται από το Ιράν».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments