«Ο πολεμικός …πυρετός έχει εξαπλωθεί από τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών»

0
Dodekanisos

Την άποψη ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα συνεχιστεί για πολύ ακόμα, εξέφρασε με τοποθέτηση του ο υπουργός του πρωθυπουργικού γραφείου Gergely Gulyás (Γκέργκελι Γκούλιας). Όπως είπε μάλιστα, είναι κάτι για το οποίο προετοιμάζεται η Ουγγρική κυβέρνηση.

«Είμαστε σε μια πολύ επικίνδυνη περίοδο. Οι επόμενοι έξι μήνες θα είναι καθοριστικοί όσον αφορά το αν ο κόσμος οδεύει προς τον πόλεμο ή την ειρήνη. Υπάρχουν περισσότερα κακά νέα παρά καλά. Η Ευρώπη οδεύει προς περισσότερο πόλεμο και όχι λιγότερο».

«Ο πολεμικός πυρετός έχει εξαπλωθεί από τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών στους κορυφαίους πολιτικούς της ηπείρου. Οι κορυφαίοι πολιτικοί της Ευρώπης ανακοινώνουν ότι θα έστελναν στρατεύματα στην Ουκρανία, παρόλο που αυτό ήταν προηγουμένως μια κόκκινη γραμμή».

«Το ΝΑΤΟ μέχρι στιγμής έχει σχολιάσει μόνο όσα συμβαίνουν εκεί, αλλά δεν έχει γίνει συμβαλλόμενο μέρος στη σύγκρουση, απορρίπτοντας την πιθανότητα επέμβασης με κίνδυνο παγκόσμιου πολέμου. Εάν η στρατιωτική δύναμη του ΝΑΤΟ αναπτυχθεί στην Ουκρανία, ενέχει έναν κίνδυνο που πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία. Αυτή ήταν η θέση της Συμμαχίας μέχρι στιγμής», είπε ο Γκούλιας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να δημιουργήσει ένα ταμείο 100 εκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο της αποστολής του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Θέλουν να το χρησιμοποιήσουν για να βοηθήσουν στη στρατιωτική εκπαίδευση και να συντονίσουν τις προμήθειες όπλων. Ο Γκούλιας προειδοποίησε ότι η κόκκινη γραμμή της αποστολής στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία είναι ήδη θολή.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments