Αρχική Videos “Ο πλανήτης θα πρέπει να προετοιμαστεί για μια πιο θανατηφόρα ασθένεια”

“Ο πλανήτης θα πρέπει να προετοιμαστεί για μια πιο θανατηφόρα ασθένεια”

0

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποίησε ότι ο πλανήτης πρέπει να προετοιμαστεί για μια ασθένεια πιο θανατηφόρα από τον Covid-19. Ο Δρ Tedros Adhanom Ghebreyesus είπε στην ετήσια συνέλευση υγείας του ΠΟΥ στη Γενεύη της Ελβετίας ότι είναι καιρός να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις για την πρόληψη της επόμενης πανδημίας.

Ο γενικός διευθυντής προειδοποίησε τα έθνη ότι δεν μπορούν να «το αγνοήσουν» και ότι η επόμενη παγκόσμια ασθένεια θα «χτυπήσει την πόρτα». Ο Δρ Tedros Adhanom Ghebreyesus είπε: “Αν δεν κάνουμε τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, ποιος θα το κάνει;” Και αν δεν τα φτιάξουμε τώρα, πότε;». Και πρόσθεσε: «Η απειλή μιας άλλης παραλλαγής που θα εμφανιστεί που θα προκαλέσει νέα κύματα ασθενειών και θανάτου είναι πιθανή». Και ο κίνδυνος εμφάνισης άλλου παθογόνου με ακόμη πιο θανατηφόρο δυναμικό είναι παρών». Η 10ήμερη ετήσια Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας στη Γενεύη, η οποία συμπίπτει με την 75η επέτειο του οργανισμού, πρόκειται να αντιμετωπίσει τις παγκόσμιες προκλήσεις για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των μελλοντικών πανδημιών.

O ΠΟΥ θέλει να πετύχει μια μεταρρύθμιση στους δεσμευτικούς κανόνες που καθορίζουν τις υποχρεώσεις των 194 κρατών μελών σε περίπτωση διεθνούς απειλής για την υγεία. Έχει συντάξει μια ευρύτερη συμφωνία την οποία θέλει ουσιαστικά να επικυρώσει το επόμενο έτος.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments