Αρχική Επικαιρότητα Ο Οικονόμου …πίεζε τον Πλεύρη για επέκταση της υποχρεωτικότητας!

Ο Οικονόμου …πίεζε τον Πλεύρη για επέκταση της υποχρεωτικότητας!

0
Dodekanisos

Κατηγορηματικός σε ότι έχει να κάνει με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού εμφανίστηκε σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του SKAI ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Ο ίδιος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο θέμα της υποχρεωτικότητας αναφέροντας ότι «αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση δεν σκέφτεται την επέκταση της». Εντύπωση προκάλεσε η στάση του παρουσιαστή της εκπομπής Δημήτρη Οικονόμου που επέμενε για την επέκταση της, φέρνοντας μάλιστα παραδείγματα άλλων χωρών που όπως «χωρίς green pass δεν μπορείς να πας ούτε μέχρι το περίπτερο». Ο Θάνος Πλεύρης εμφανίστηκε πολύ πιο ήπιος δηλαδή απ’ ότι ο δημοσιογράφος ο οποίος σε ρόλο …υπουργού ή νομοθέτη ζητούσε ουσιαστικά να δυσκολευτεί και άλλο η καθημερινότητα των ανθρώπων.

Ο κ. Πλεύρης αναφερόμενος και σε άλλα ζητήματα τόνισε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Ένα ποσοστό 86 έως 90 τις εκατό είναι ανεμβολίαστοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Αυτό δείχνουν όλα τα στοιχεία. Δυστυχώς άνθρωποι που έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν  κατά βάση πεθαίνουν».

«Αν χρειαστεί θα επιτάξουμε και νοσοκομεία και γιατροί. Αν χρειαστεί έχουμε και το σχέδιο. Δεν υπάρχει κανένας αιφνιδιασμός».

«Αυτή τη στιγμή η οικονομία λειτουργεί κανονικά. Επειδή έχουμε το εμβόλιο. Το 73 τοις εκατό των ενηλίκων έχουν τα ίδια δικαιώματα με αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί. Με μεγάλη προσοχή έχουμε ανοίξει πλήρως τις διαδικασίες σε μεγάλο βαθμό. Κολλάνε οι εμβολιασμένοι; Κολλάνε. Μεταδίδουν; Μεταδίδουν. Αποδεικνύεται όμως ότι ο εμβολιασμένος σχεδόν περνάει τον κορωνοϊό ως μια γρίπη κανονική»

«Συζητάμε με τους λοιμωξιολόγους. Οι επιτροπές εισηγούνται, η πολιτεία αποφασίζει. Οι αποφάσεις που έχουμε πάρει είναι σε συζήτηση με τους λοιμωξιολόγους. Εκεί που έχουμε χώρους αμιγώς για εμβολιασμένους πρέπει να έχουν περισσότερες ελευθερίες γιατί κινδυνεύουν λιγότερο».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments