Αρχική Αθλητικά νέα Ο Novak Djokovic ανέβηκε στον «θρόνο» του Wimbledon!

Ο Novak Djokovic ανέβηκε στον «θρόνο» του Wimbledon!

0
Πηγή: tennisnews.gr
Dodekanisos

O Novak Djokovic τα κατάφερε. Ο Σέρβος νίκησε τον αξιόμαχο Matteo Berrettini με 3-1 σετ και πανηγύρισε την κατάκτηση του Wimbledon. Ο Nole αναδείχθηκε στον πρώτο  τενίστα από το 1969 που κέρδισε τα τρία πρώτα Grand Slams σε μία σεζόν. Παράλληλα πλησίασε ακόμα περισσότερο στον υπέρτατο στόχο του Golden Slam. Ενώ ισοφάρισε και το ρεκόρ των Federer & Nadal, φτάνοντας το πολυπόθητο 20 σε Grand Slam τίτλους!

Στον 30ό τελικό του σε Grand Slam διοργάνωση, ο Novak Djokovic νίκησε τον Matteo Berrettini με 6-7 (4), 6-4, 6-4, 6-3. Ο Σέρβος αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Wimbledon για τρίτη διαδοχική φορά και έκτη συνολικά στην καριέρα του. Τρεις σερί κατακτήσεις σε Wimbledon είχαν πετύχει οι Roger Federer, Bjorn Borg & Pete Sampras! Ταυτόχρονα έφτασε τους 20 Grand Slams τίτλους, ισοφαρίζοντας το κορυφαίο ρεκόρ όλων των εποχών. Το σχετικό ρεκόρ μοιράζονται πλέον αυτά τα τρία «ιερά τέρατα» του τένις οι Djokovic, Roger Federer και Rafael Nadal!

To 21-0 και το 3X3 στα τρία πρώτα Grand Slams

O Σέρβος βελτίωσε το ρεκόρ του σε όλες τις Grand Slams διοργανώσεις για φέτος σε 21-0. Μάλιστα είναι ο πρώτος τενίστας από το 1969, από το πρώτο και μοναδικό «calendar-year Grand Slam» στην ιστορία της open era από τον Rod Laver, που κατέκτησε τα τρία πρώτα Grand Slams σε μία χρονιά!

Επόμενος στόχος του Nole το «Golden Slam»

Πλέον ο μεγάλος στόχος του Nole είναι να αναδειχθεί ο μοναδικός σε ολόκληρη την ιστορία του αθλήματος στους άνδρες, που θα πετύχει το «Golden Slam». Να κερδίσει δηλαδή όλα τα Grand Slams και το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες την ίδια χρονιά! Για να συμβεί αυτό χρειάζεται να κερδίσει το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, καθώς και το US Open στις αρχές του Σεπτεμβρίου. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments