Αρχική Videos O Musk προκαλεί πανικό και στο Ευρωκοινοβούλιο!

O Musk προκαλεί πανικό και στο Ευρωκοινοβούλιο!

0

Οι ευρωβουλευτές της κεντρώας ομάδας Renew Europe ζήτησαν να ακουστεί ο  Έλον Μασκ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να μάθουν περισσότερα για τις προθέσεις του ως νέος ιδιοκτήτης του κοινωνικού δικτύου «Twitter»! «Αν και δεν γνωρίζουμε ακόμη πλήρως ποιες είναι οι προθέσεις του νέου ιδιοκτήτη του «Twitter», οι δηλώσεις και οι ενέργειές του μέχρι στιγμής προκαλούν ανησυχία», ανέφερε αυτή η ομάδα, η τρίτη μεγαλύτερη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε επιστολή της προς την Πρόεδρο του ΕΚ Ρομπέρτα Mezzola.

«Υπάρχουν καλοί λόγοι να πιστεύουμε ότι τα τρέχοντα πρότυπα του «Twitter» θα μπορούσαν να αποδυναμωθούν σε μια εποχή που η καταπολέμηση της παρέμβασης στις εκλογές, η παραπληροφόρηση και η ρητορική μίσους είναι πιο σημαντική από ποτέ», ανέφεραν οι ευρωβουλευτές σε επιστολή που υπογράφουν οι η αντιπρόεδρος της ομάδας, Dita Čaraznova και η ευρωβουλευτής Sophie in’t Veld.

Αυτή η κοινοβουλευτική ομάδα ζητά από την Πρόεδρο του ΕΚ, Roberta Mezzola, να προσκαλέσει τον Elon Musk σε ακρόαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για να του υπενθυμίσει τις υποχρεώσεις του βάσει των κανονισμών της ΕΕ και του Κώδικα Ορθής Πρακτικής του 2022 σχετικά με την παραπληροφόρηση.

«Ανεξάρτητα από τις αποφάσεις του Μασκ, το σύνθημά μας θα παραμείνει: Η ήπειρός μας, οι κανόνες μας. Πρέπει να είμαστε πεπεισμένοι ότι το «Twitter» θα συνεχίσει να δρα ενάντια στην παραπληροφόρηση και τη ρητορική μίσους», έγραψε ο πρόεδρος της ομάδας, Στέφαν Σεζούρνε.

Στις 28 Οκτωβρίου ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ανέλαβε τη διεύθυνση του «Twitter», το οποίο αγόρασε έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων και αμέσως διέλυσε το διοικητικό συμβούλιο, απέλυσε διευθυντές και τους μισούς από τους 7.500 υπαλλήλους.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments