Αρχική Videos O Μπορέλ έφαγε …πόρτα από την Κίνα για πιθανή επίσκεψη του;

O Μπορέλ έφαγε …πόρτα από την Κίνα για πιθανή επίσκεψη του;

0

Ακυρώθηκε εκ μέρους της Κίνας η προγραμματισμένη επίσκεψη στη χώρα του επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Josep Borell όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του μπλοκ. To ταξίδι του Borell ήταν προγραμματισμένο να γίνει την επόμενη εβδομάδα.

«Δυστυχώς, ενημερωθήκαμε από τους Κινέζους ομολόγους ότι οι προβλεπόμενες ημερομηνίες την επόμενη εβδομάδα δεν είναι πλέον δυνατές και πρέπει τώρα να αναζητήσουμε εναλλακτικές», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου Nabila Massrali στο Reuters

Από τη δική του πλευρά πάντως, το Πεκίνο δεν είχε επιβεβαιώσει την επίσκεψη και δεν σχολίασε την ακύρωσή του ταξιδιού, με την εκπρόσωπο του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ να δήλωνει σε τακτική ενημέρωση Τύπου την ότι δεν είχε καμία πληροφορία για το θέμα αυτό.

Ο Μπορέλ επρόκειτο να επισκεφθεί το Πεκίνο τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, λίγο μετά την περιοδεία της επικεφαλής της Επιτροπής της ΕΕ Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν. Ωστόσο, ο κορυφαίος διπλωμάτης βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και το ταξίδι αναβλήθηκε. Ο κορυφαίος διπλωμάτης της ΕΕ έχει δώσει στο παρελθόν ανάμεικτα μηνύματα για τους δεσμούς με την Κίνα, αποκαλώντας την «αντίπαλο» αλλά και εταίρο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments