Αρχική Videos O Μπολσονάρο είπε ότι θα ακολουθήσει το Σύνταγμα μετά την εκλογική του...

O Μπολσονάρο είπε ότι θα ακολουθήσει το Σύνταγμα μετά την εκλογική του ήττα

0
Dodekanisos

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρο έκανε επίσημη δήλωση μετά την εκλογική του ήττα, ευχαριστώντας τους Βραζιλιάνους ψηφοφόρους που τον ψήφισαν και λέγοντας ότι θα συνεχίσει να ακολουθεί το σύνταγμα. Ο αρχηγός του επιτελείου του λέει ότι θα ξεκινήσει τη διαδικασία μετάβασης στον Πρόεδρο Luiz Inacio Lula da Silva. Ο απερχόμενος πρόεδρος δήλωσε ότι οποιεσδήποτε διαδηλώσεις πρέπει να είναι «ειρηνικές» και να μην προκαλούν ζημιά, αφού οι υποστηρικτές του έκλεισαν δρόμους σε όλη τη χώρα μετά την εκλογική του ήττα.

«Οι ειρηνικές διαδηλώσεις θα είναι πάντα ευπρόσδεκτες. Αλλά οι μέθοδοι μας δεν πρέπει να είναι αυτές της αριστεράς, που βλάπτουν πάντα τον πληθυσμό, όπως η εισβολή στην ιδιοκτησία… και η παρεμπόδιση του δικαιώματος της κυκλοφορίας», είπε στα πρώτα του σχόλια μετά τις εκλογές της Κυριακής.

Σημειώνεται ότι μετά τις εκλογές φορτηγατζήδες και άλλοι διαδηλωτές απέκλεισαν τους αυτοκινητόδρομους για δεύτερη μέρα για να υποστηρίξουν τον Μπολσονάρο. Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία Αυτοκινητοδρόμων (PRF) της χώρας ανέφερε περισσότερα από 250 ολικά ή μερικά μπλοκαρίσματα σε τουλάχιστον 23 από τις 27 πολιτείες της Βραζιλίας. Διαδηλώσεις επίσης έγιναν έξω από το αεροδρόμιο του Σάο Πάολο, τον κύριο διεθνή κόμβο της χώρας, και αρκετές πτήσεις ακυρώθηκαν όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments