Αρχική Videos O Μπολσονάρο διέψευσε όλες τις δημοσκοπήσεις, πάει σε δεύτερο γύρο

O Μπολσονάρο διέψευσε όλες τις δημοσκοπήσεις, πάει σε δεύτερο γύρο

0

Σε δεύτερο γύρο θα πάνε οι εκλογές στην Βραζιλία καθώς κανείς από τους δυο υποψήφιους δεν μπόρεσε να πετύχει πλειοψηφία πάνω από το 50%. Με περισσότερο από το 99% των ψήφων καταμετρημένο, τα αποτελέσματα που δημοσίευσε το Ανώτατο Εκλογικό Δικαστήριο της Βραζιλίας (TSE) έδειξαν ότι ο αριστερός υποψήφιος Luiz Inácio “Lula” da Silva είχε ένα ελαφρύ προβάδισμα έναντι του δεξιού νυν προέδρου Jair Bolsonaro. – αλλά όχι αρκετό για να πάρει τη νίκη.

Η τελευταία επίσημη καταμέτρηση έφερε τον Λούλα μπροστά με 48,4% των ψήφων έναντι 43,2% για τον Μπολσονάρο. Το αποτέλεσμα του Μπολσονάρο ήταν οκτώ μονάδες υψηλότερο από ό,τι έδειξε η τελευταία δημοσκόπηση της Datafolha το Σάββατο, ενώ του Λούλα ήταν δύο έως τρεις μονάδες χαμηλότερο από ό,τι είχαν προβλέψει οι δημοσκοπήσεις. Ο Λούλα είπε στους δημοσιογράφους στο Σάο Πάολο  ότι είναι σίγουρος όπως θα κερδίσει τον δεύτερο γύρο που θα διεξαχθεί στις 30 Οκτωβρίου.

«Θα είναι σημαντικό να έχουμε δεύτερο γύρο γιατί θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μια συζήτηση πρόσωπο με πρόσωπο με τον σημερινό πρόεδρο για να μάθουμε αν θα συνεχίσει να λέει ψέματα», είπε ο Λούλα. «Έχουμε μπροστά μας έναν δεύτερο γύρο όπου όλα γίνονται ίδια για κάθε πλευρά. Και τώρα θα το δείξουμε καλύτερα για τον πληθυσμό της Βραζιλίας, ειδικά για την πιο πληγείσα τάξη, τις συνέπειες της πολιτικής «μείνετε στο σπίτι, θα δούμε την οικονομία αργότερα», είπε ο Μπολσονάρο.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments