Αρχική Αθλητικά νέα Ο Μπεναλουάν του Άρη συνεχίζει την κοινωνική του προσφορά

Ο Μπεναλουάν του Άρη συνεχίζει την κοινωνική του προσφορά

0
@SDNA
Dodekanisos

Ο Γιοάν Μπεναλουάν του Άρη, συνεχίζει την ανεκτίμητη προσφορά του προς τους άστεγους ανθρώπους της Θεσσαλονίκης. Ο κεντρικός αμυντικός του Άρη Θεσσαλονίκης, φιλοξενήθηκε στη Nova και στην εκπομπή «Μonday Football Club». Μεταξύ άλλων μίλησε για το κοινωνικό έργο του και ανέλυσε τα συναισθήματά του. Ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα προσωπικά του βιώματα.

Οι δηλώσεις του Μπεναλουάν

«Είναι μια δράση αλληλεγγύης. Είναι σημαντικό να μοιράζεσαι την αγάπη στη ζωή σου. Όλοι οι άνθρωποι αξίζουν να έχουν φαγητό και νερό. Κάποιες φορές είναι τόσο μόνοι και γι’ αυτό το κάνω. Ελπίζω να με ακολουθήσει όλος ο κόσμος. Πιστεύω σε έναν καλύτερο κόσμο και γι’ αυτό κάνω αυτή τη δράση.Μπορείς να έχεις πολλά πράγματα, μπορείς να έχεις λεφτά και τα… πάντα. Όμως πρέπει να προσπαθήσεις να δώσεις και κάτι. Γιατί κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν αυτή την ευκαιρία και πρέπει να προσπαθήσουμε να τους φέρουμε στο σωστό δρόμο».

Για τα παιδικά του χρόνια, τόνισε:

«Όταν ήμουν νέος, δεν ήταν εύκολη η κατάσταση για μένα. Ο πατέρας μου ήταν στους δρόμους. Κάθε μέρα και προσπαθούσε καθημερινά να φέρει φαγητό στην οικογένεια. Θυμάμαι ότι κάποιες φορές ήταν λίγο δύσκολα. Προσπαθώ να το θυμάμαι γιατί γνωρίζω την κατάσταση. Για μένα είναι αρκετό ένα χαμόγελο. Δεν χρειάζεται να μου πουν πολλά. Είναι πάντα χαρά μου να βλέπω ικανοποίηση στα μάτια των ανθρώπων. Για παράδειγμα μια ηλικιωμένη, με την οποία χτίζουμε μια σχέση εμπιστοσύνης. Γιατί κάθε εβδομάδα προσπαθώ να βγαίνω στους δρόμους και ξέρω ανθρώπους από την πόλη».

Για τα συναισθήματά δήλωσε: 

«Πρώτα απ’ όλα ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ που με φιλοξενείτε στην εκπομπή. Αυτή είναι μια πρωτοβουλία που έχει τις ρίζες της στις αρχές της καριέρας μου. Ήδη έκανα δωρεές όταν ήμουν στην Αγγλία και ξεκίνησε πάλι στην Ελλάδα όταν υπέγραψα στον Άρη. Πιο πολύ αυτή τη σεζόν είχα την τύχη με τον φίλο μου. Αντιληφθήκαμε ότι υπάρχει πολλή αλληλεγγύη, πολύ πάθος σχετικά με τους ανθρώπους που είδατε».

Για την κίνησή του να βοηθήσει την κοινωνία:

«Πρώτα από όλα πιστεύω ότι ο μεγαλύτερος πλούτος ενός παίκτη δεν είναι τα χρήματα που παίρνει. Αλλά όλο αυτό που μεταδίδει. Όλη η εικόνα που πρέπει να δείχνει στον κόσμο. Θα πρέπει πάντα να είμαστε εκπαιδευμένοι με αυτόν τον τρόπο. Αν βγάζεις δηλαδή 10, να δίνεις τα 4 και να κρατάς τα 6 για σένα. Αν ζητήσουμε από τον καθέναν να το κάνει νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε τη μεγάλη διαφορά για το μέλλον. Τις μελλοντικές γενιές και σήμερα το κίνημα αυτό στην Ελλάδα μπορεί να στηριχθεί από τον κόσμο του θεάματος. Όσο και από τους παίκτες, τους τραγουδιστές, τους ηθοποιούς. Έλαβα πολλά μηνύματα στήριξης. Πιστεύω έχουμε μεγάλη δυνατότητα να λανσάρουμε σήμερα αυτό το μήνυμα όλοι μαζί».

Για το αν έχει σχέση η κίνησή του με την παιδική του ηλικία: 

«Ο πατέρας μου πήγε σε νεαρή ηλικία στη Γαλλία και η οικογένειά του ήταν πολύ μεγάλη. Οπότε έπρεπε να δουλέψει για την οικογένειά του. Έπρεπε να δουλέψει σκληρά για να μου προσφέρει τα προς το ζην. Τα έχω ακόμη στο μυαλό μου γνωρίζοντας ότι δεν ήταν πάντα εύκολο και γι’ αυτό καταλαβαίνω τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη να φάνε, που έχουν ανάγκη να μιλήσουν, να νιώσουν στοργή. Και όλο αυτό είναι η αίσθηση του να μοιράζεσαι, να μοιράζεσαι την αγάπη, να μοιράζεσαι τα συναισθήματα, τα τρόφιμα».

Το ανεκτίμητο κοινωνικό έργο του Γιοάν Μπεναλουάν, αξίζει της υποστήριξης από όσους μπορούν να βοηθήσουν. Ώστε να δείξουμε στους ανθρώπους που -για διάφορους λόγους- βρέθηκαν στο «παραμεθόριο», πως δεν είναι μόνοι τους στην συγκεκριμένη ζωή.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments