Αρχική Videos Ο Μητσοτάκης στηρίζει …τα νέα σχέδια του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας

Ο Μητσοτάκης στηρίζει …τα νέα σχέδια του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας

0

Αρκετές είναι οι χώρες που έως τώρα απ’ ότι φαίνεται έχουν δεσμευτεί να συνεργαστούν με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας προκειμένου να γίνει μια νέα διεθνή συνθήκη που θα ισχύσει σε θέματα υγείας. Και δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι αυτό σημαίνει εκχώρηση των θεμάτων που άπτονται της υγείας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Να αποφασίζει δηλαδή ο ΠΟΥ για συνθήκες έκτακτης ανάγκης μέσα σε μια χώρα χωρίς τη συγκατάθεση της. Ο ίδιος μάλιστα ο Οργανισμός, στις 30 Μαρτίου 2021 είχε δημοσιεύσει μια πρώτη λίστα με 25 κυβερνήσεις που τάσσονται υπέρ. Ανάμεσα τους και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα ο ΠΟΥ κάνει λόγο για «μια νέα διεθνή συνθήκη για την ετοιμότητα και την αντιμετώπιση της πανδημίας για να οικοδομήσει μια πιο στιβαρή παγκόσμια αρχιτεκτονική υγείας που θα προστατεύει τις μελλοντικές γενιές».

Τα λόγια αυτά συμπεριλαμβάνονται σε άρθρο που είχαν δημοσιεύσει οι 25 ηγέτες χωρών ανάμεσα τους και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η κυβέρνηση Μπάιντεν πρωτοστατεί στην τροποποίηση των Διεθνών Κανονισμών Υγείας του ΠΟΥ, με ρητό σκοπό την αύξηση της ικανότητας επιτήρησης του ΠΟΥ και την επέκταση της εξουσίας του να επιβάλλει τους κανονισμούς του. Ανάμεσα στους ηγέτες που στηρίζουν το νέο εγχείρημα είναι ο Boris Johnson, ο Mario Draghi, ο Emmanuel Macron, o Pedro Sanchezm o Marl Rutte και ο Volodymye Zelensky.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments