Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα O Μητσοτάκης που «πέφτει» και η αντιπολίτευση που ΔΕΝ μπορεί να το...

O Μητσοτάκης που «πέφτει» και η αντιπολίτευση που ΔΕΝ μπορεί να το εκμεταλλευτεί

0
Dodekanisos

Είναι φανερό πως η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ολοένα και φθίνει. Τα τελευταία γεγονότα με τις καταστροφικές πυρκαγιές, ήρθαν σαν «κερασάκι στην τούρτα» μετά από τα αλλεπάλληλα lockdown. Αλλά και γενικότερα η διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μόνο χαρούμενο δεν έχει αφήσει το μεγάλο ποσοστό του κόσμου. Παρά τις έντονες προσπάθειες των κυβερνητικών να …διασκεδάσουν τις εντυπώσεις κάτι τέτοιο ρεαλιστικά δεν μπορεί να συμβεί. Πριν κάποιους μήνες τα πράγματα ήταν διαφορετικά καθώς είχαν παίξει μεγάλο ρόλο και τα main stream media τα οποία έκαναν μια μεγάλη προπαγάνδα υπέρ της κυβέρνησης. Πλέον και αυτό δεν «πιάνει» το ίδιο καθώς η δυσφορία του κόσμου μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο.


Δεν …μπορεί η αντιπολίτευση…

Το οξύμωρο όμως είναι ότι την «ελεύθερη πτώση» αυτής της κυβέρνησης δεν μπορεί να την εκμεταλλευτεί η αντιπολίτευση. Και αυτό δεν είναι υπερβολικό να αναφέρουμε ότι μάλλον συμβαίνει για πρώτη φορά τα τελευταία πολλά χρόνια. Ο δεύτερος «μεγάλος πόλος» , ο ΣΥΡΙΖΑ όχι απλά δεν κερδίζει τους δυσαρεστημένους, αλλά καταποντίζεται μαζί με το κυβερνών κόμμα. Η πολιτική συμπεριφορά του Αλέξη Τσίπρα (το «όχι» που έγινε «ναι», οι πυρκαγιές στο Μάτι κτλ), έχουν δημιουργήσει και προς το πρόσωπο του ένα μεγάλο κύμα αντιπάθειας και δυσαρέσκειας. Γενικώς, δεν μπορεί να πείσει. Κριτικάρεται εξίσου, σκληρά και έντονα. Για το ΚΙΝΑΛ το ΚΚΕ δεν χρειάζεται να γίνει καθόλου κουβέντα. Παραμένουν σε εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά. ΤΟ ΚΙΝΑΛ δεν έχει βρει ακόμα …τα πατήματα του και δεν μπορεί ούτε για αστείο να πλησιάσει το παλιό ΠΑΣΟΚ όταν ήταν στις δόξες του.

Αλλά και ο Βαρουφάκης δείχνει πολιτικά «λίγος» να συσπειρώσει τον κόσμο και να τον κάνει να τον εμπιστευτεί. Δεν μπορεί να πείσει καθώς και αυτός έχει τις δικές του …παραξενιές. Ίσως ο μόνος που θα μπορούσε να «τραβήξει» είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος. Και είναι δεδομένο πως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο μόνος κερδισμένος (σε σχέση με τους υπόλοιπους ) από την όλη ιστορία. Όμως και αυτός δεν φαίνεται να πείθει απόλυτα με τον κόσμο να είναι στο σύνολο του διστακτικός.

Η κατάσταση ευνοεί το …νέο αίμα…

Η κατάσταση που διαμορφώνεται ασφαλώς και ευνοεί το …νέο αίμα που έρχεται. Ο κορωνοϊός, οι παρενέργειες του και κυρίως οι υποχρεωτικότητες έχουν συσπειρώσει τον κόσμο και τον έχουν κάνει να στραφεί αλλού, εκτός Βουλής. Είναι φανερό πως δίνεται η δυνατότητα σε νέους ανθρώπους που θέλουν να μπουν δυναμικά στο πολιτικό προσκήνιο, να οδηγήσουν τα πράγματα σε ένα νέο …restart. Και να δημιουργήσουν ένα νέο σκηνικό, υποσχόμενοι ένα καλύτερο αύριο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η επόμενη εκλογική αναμέτρηση στην Ελλάδα θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments