Αρχική Αθλητικά νέα Ο «μικρός Μέσι» του Αφγανιστάν ζει με τον φόβο των Ταλιμπάν

Ο «μικρός Μέσι» του Αφγανιστάν ζει με τον φόβο των Ταλιμπάν [vid]

0
Dodekanisos

Το 2016 ένα νεαρό αγόρι από το Αφγανιστάν, είχε γίνει διάσημο, επειδή φορούσε πλαστική σακούλα με το όνομα του Λιονέλ Μέσι. Από τις 15 Αυγούστου 2021 και την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν, ο μικρός βρίσκεται κρυμμένος με την οικογένειά του στην Καμπούλ

Ο Μουρτάζα Αχμαντί είναι πλέον δέκα ετών και ζει στην Καμπούλ. Εκείνος και η οικογένειά του μπορεί να ξέφυγαν της επίθεσης των Ταλιμπάν στο χωριό τους. Όμως ο «εφιάλτης» τους δεν έχει τελειώσει. 

«Είμαι εγκλωβισμένος στο σπίτι. Δεν μπορώ να βγω έξω γιατί φοβάμαι τους Ταλιμπάν. Πολλές φορές ξυπνάω στον ύπνο μου από τον φόβο. Ονειρεύομαι πως οι Ταλιμπάν έρχονται και μας χτυπάνε την πόρτα», τόνισε σε Ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων, ο Μουρτάζα Αχμαντί.

«Θέλω να ταξιδέψω από το Αφγανιστάν σε ασφαλές μέρος. Σας παρακαλώ σώστε με από αυτή την κατάσταση», είπε. Ταυτόχρονα έκανε έκκληση στους ποδοσφαιριστές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Μέσι, για βοήθεια. 

Αξίζει να σημειωθεί πως, ο Μουρτάζα και η οικογένειά του ανήκουν σε μία διωκόμενη μειονότητα με όνομα Χαζάρα. Πρόκειται για μία κοινότητα η οποία διώκεται από τους Ταλιμπάν, όπως εξήγησε η 22χρονη αδελφή του. «Τώρα δεν υπάρχει ούτε στρατός, ούτε αστυνομία. Τι θα μας συμβεί;», διερωτάται η αδελφή του μικρού Μουρτάζα. 

Πίσω στο 2016 η φωτογραφία του Μουρτάζα τον οδήγησε να συναντήσει το είδωλό του, τον Μέσι. Ωστόσο τότε άρχισαν τα προβλήματα στην οικογένειά του. Όπως εξήγησαν κατά την επιστροφή τους στο Αφγανιστάν από το Κατάρ, οι άνθρωποι θεώρησαν ότι η οικογένεια είχε λάβει χρήματα. Σαν αποτέλεσμα είχαν δεχθεί απειλές και μάλιστα είχαν φοβηθεί ότι το νεαρό αγόρι θα απαχθεί. Τότε είχαν η οικογένεια Αχμαντί είχε φύγει στο Πακιστάν. Η ελπίδα τους να λάβουν άσυλο για τις Ηνωμένες Πολιτείες είχε απορριφθεί. Τώρα προσπαθούν να εγκαταλείψουν τη χώρα για άλλη μία φορά, αλλά δεν τα έχουν καταφέρει μέχρι τώρα.

Δείτε το βίντεο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments