Αρχική Αθλητικά νέα Ο Miguel Van Damme της Σερκλ Μπριζ διαγνώστηκε ξανά με λευχαιμία

Ο Miguel Van Damme της Σερκλ Μπριζ διαγνώστηκε ξανά με λευχαιμία

0
Ο Miguel Van Damme / © BELGA
Dodekanisos

Ο Miguel Van Damme, 28χρονος τερματοφύλακας της Σερκλ Μπριζ, διαγνώστηκε με λευχαιμία για πέμπτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια! 

Δυστυχώς είναι αναγκασμένος για ακόμα μία φορά να δώσει μάχη για να διατηρηθεί στη ζωή. Τον Ιούνιο του 2016, ενώ ήδη ήταν επί μία διετία ο βασικός τερματοφύλακας της Σερκλ Μπριζ, διαγνώστηκε για πρώτη φορά με λευχαιμία.

Αρχικά φάνηκε να το ξεπερνά και επέκτεινε τη συνεργασία με τον σύλλογο. Επιπλέον είχε επιστρέψει στην ενεργό δράση σχεδόν έναν χρόνο μετά την αρχική διάγνωση σε αγώνα κυπέλλου κόντρα στην Γκενκ. Τα επόμενα χρόνια πάλευε να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους, καθώς η ασθένεια περνούσε φάσεις ύφεσης και όξυνσης.

Τον Ιανουάριο του 2020, όμως, το πόρισμα των γιατρών ήταν απελπιστικό για τον Van Damme. Η λευχαιμία είχε επιδεινωθεί τόσο πολύ που οι ιατροί δεν του έδιναν πολλές ελπίδες.

Αυτό που του δίνει δύναμη και τον «οπλίζει» με κουράγιο να παλέψει κόντρα σε όλες τις προβλέψεις είναι η σύζυγός του. Καθώς φίλοι και οι οικογένειά του. Πλέον, ο Van Damme θα πρέπει σύντομα να αρχίσει έναν νέο κύκλο χημειοθεραπειών. Ωστόσο σήμερα έχει στο πλευρό του -πέρα από την σύζυγό, την οικογένεια και τους φίλους- το νέο μέλος της οικογένειας, την πέντε μηνών κόρη του.

«Τα πάει περίφημα. Πάντα την κοιτάζω έκπληκτός. Είναι το ομορφότερο πλάσμα που υπάρχει και αποτελεί στήριγμα μου. Έδωσα σκληρή μάχη, για να μπορέσω να παραστώ στην γέννησή της», τόνισε ο Miguel Van Damme.

Το ντοκιμαντέρ του VRT και η περίπτωση του Van Damme

Αυτή την εβδομάδα το VRT, ο εθνικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας για τη Φλαμανδική Κοινότητα του Βελγίου, θα μεταδώσει ένα ντοκιμαντέρ σε τέσσερα μέρη, με αφορμή την «Ημέρα κατά του Καρκίνου» στις 21 Οκτωβρίου. Την Τρίτη στις 19 Οκτωβρίου θα συζητηθεί η ιστορία του Miguel Van Damme. Ο Βέλγος τερματοφύλακας θα μιλήσει για την καριέρα του ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και τη μακρά μάχη του με τη λευχαιμία.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Miguel Van Damme (@miguelvd16)

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments