Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Ο Μιχάλης Χατζηιωάννου κέρδισε τον 7ο Διεθνή Μαραθώνιο της Ρόδου

Ο Μιχάλης Χατζηιωάννου κέρδισε τον 7ο Διεθνή Μαραθώνιο της Ρόδου

0
Dodekanisos

O Μιχάλης Χατζηϊωάννου ήταν ο νικητής του 7ου Διεθνούς Μαραθώνιου αγώνα δρόμου που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο. Αναλυτικά, η ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρει τα εξής: 

“Τεράστια επιτυχία σημείωσε ο 7ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο «νησί του Ήλιου», κάτω από πολύ καλές καιρικές συνθήκες! Περισσότεροι από 1.500 δρομείς από 55 χώρες του κόσμου πήραν μέρος για πρώτη φορά με φυσική παρουσία, μετά από δύο χρόνια, λόγω της πανδημίας (ακυρώθηκε το 2020, εικονικά το 2021). O Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου επέστρεψε, κι επέστρεψε δυναμικά!

Νικητής στο Μαραθώνιο αναδείχθηκε ο Μιχάλης Χατζηϊωάννου από την Σύμη με χρόνο 2:34:17, αποσπώντας το ενθουσιώδες χειροκρότημα όλων των θεατών. Ο ίδιος αθλητής είχε κερδίσει το 2017. Τον ακολούθησαν, ο Θωμάς Μανούσος με 2:51:54 και ο Κυριάκος Μαστρογεωργίου με 2:57:12. Στις γυναίκες, όπου ήταν υπόθεση βρετανική, νικήτρια αναδείχθηκε η Χάνα Μπόουν από τη Μεγάλη Βρετανία με χρόνο 3:23:22. Την ακολούθησαν, οι συμπατριώτισσες της, Αντόνια Τόμας, δεύτερη με 3:39:20 και Νίκι Ντάντλεϊ με χρόνο 3:41:06.

Στον Ημιμαραθώνιο, νικητής αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Γκελαούζος, περσινος νικητής του Μαραθωνίου της Αθήνας. Ο χρόνος του ήταν 1:09:04. Δεύτερος τερμάτισε ο Παναγιώτης Μπουρίκας με 1:14:04 και τρίτος ήρθε ο Πολωνός Πάουελ Κοπάζβσκι με 1:19:27.

Στις γυναίκες, η Ισπανίδα Πατρίθια Μαρτίν ντελ Γκουάγιο έκοψε πρώτη το νήμα με 1:34:42. Στο βάθρο ανέβηκαν ακόμα, η Παουλία Σντούζικ από την Πολωνία με 1:35:08 και η επίσης Πολωνέζα Έουα Οχμάσκα με 1:38:56.

Στα 10 χλμ. των ανδρών, ο Χριστόφορος Πρωτόπαπας νίκησε με 36.02 και στις γυναίκες, η Αναστασία Μαρινάκου με 36.03. Στα 5 χλμ. κέρδισε πάλι ο Χριστόφορος Πρωτόπαπας με 16.43 και στις γυναίκες, η Ντενίζα Μπάλα με 17.23.

Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κα. Μαριέτα Παπαβασιλείου, τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης που δούλεψαν σκληρά και φέτος, όπως κάνουν πάντα και φτάσαμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Είμαστε χαρούμενοι που επιστρέψαμε με φυσική παρουσία αθλητών από 55 χώρες. Όλα πήγαν εξαιρετικά και νομίζω ότι πάλι, χρόνο με το χρόνο, ο Μαραθώνιος της Ρόδου θα μεγαλώνει και θα προσφέρει πολλά στο νησί,  τη Δωδεκάνησο και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Από το 2014 στοχεύσαμε στις αθλητικές διοργανώσεις, γίναμε πρωταγωνιστές και πλέον η Ρόδος είναι στο επίκεντρο του αθλητικού τουρισμού. Η ιδέα του Μαραθωνίου ήταν του ομογενή Ροδίτη στις ΗΠΑ George Karras, που δυστυχώς έφυγε πρόσφατα από την ζωή. Ο σημερινός αγώνας ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του.»

-Ο αγώνας καλύφθηκε ζωντανά από την ΕΡΤ3, παράλληλα με τον Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, καλύφθηκε ραδιοφωνικά από την ΕΡΑ ΣΠΟΡ”.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments