Αρχική Videos O Μεντβέντεφ προειδοποιεί το ΝΑΤΟ με φόντο …τους patriot

O Μεντβέντεφ προειδοποιεί το ΝΑΤΟ με φόντο …τους patriot

0

Εάν το ΝΑΤΟ αρχίσει να προμηθεύει στην Ουκρανία συγκροτήματα Patriot, θα γίνουν αμέσως νόμιμος στόχος για τον ρωσικό στρατό, δήλωσε στο κανάλι του στο Telegram ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

“Εάν, όπως άφησε να εννοηθεί ο Στόλτενμπεργκ, το ΝΑΤΟ εφοδιάσει τους φανατικούς του Κιέβου με συγκροτήματα Patriot μαζί με το προσωπικό του ΝΑΤΟ, θα γίνουν αμέσως νόμιμος στόχος των Ενόπλων Δυνάμεών μας. Ελπίζω ότι οι ανίκανοι του Ατλαντικού το καταλαβαίνουν αυτό”, έγραψε.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, μετά τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας των συναντήσεων των Υπουργών Εξωτερικών των χωρών – μελών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στο Βουκουρέστι, δήλωσε ότι ο οργανισμός συζητά τη δυνατότητα εφοδιασμού των Ενόπλων Δυνάμεων με συστήματα αεράμυνας Patriot.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού απλώς παρατείνει τη σύγκρουση και η μεταφορά όπλων γίνεται νόμιμος στόχος για τα ρωσικά στρατεύματα.

Ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σημείωσε ότι οι δυτικές χώρες που υποστηρίζουν το καθεστώς του Κιέβου γίνονται μέρη της σύγκρουσης. Ο προεδρικός εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ, με τη σειρά του, τόνισε ότι η άντληση όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας θα είχε αρνητικές επιπτώσεις.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments